Türkiye’nin Yeni Yol Haritası
Gücün hukukunun yeniden egemen olduğu dünyada, değişim rüzgarları devletleri yeni arayışlara yöneltmiştir. Muhtemel gelişmelere karşı stratejik planlamalar artık dünyanın olası tehditlere karşı hazırlıklı olmasını zorunlu kılmıştır.
Hemen her ülke yeniden stratejik planlamalar yapmakta, mevcut değerler ve anlayışlar sorgulanmaktadır. Yeni yüzyılla birlikte tüm siyasi, askeri, ekonomik ve kültürel öngörüler değişmeye başlamıştır.
Türkiye tarih boyunca iç ve dış tehditle karşılaşmıştır. Hayali tehditlerle kimlik bozulmasına uğratılan Türk Milleti, ruh köklerinde var olan, duygu, düşünce, inanç ve cesareti bezeyecek yeniden harekete geçirecek bakış ve yaklaşıma muhtaçtır.
Evrensel değerler yerine kayıtsız şartsız Batıcılığı, ileri ülkeler yerine üçüncü dünyacılığı esas alan, önder devlet yerine güçlü devlet yedekliğini kabul eden teslimiyetçi anlayış, Türk Milleti'nin tarihine, kimliğine ve varlığına duyarsız anlayıştır.
Tarihi, insanlık tarihi ile başlayan, hemen her coğrafyada kurduğu devletlerle barışın, adaletin, huzurun ve güvenin simgesi olmuş Türk Milleti yeni yüzyıla kısır çekişmelerle, vizyonsuz ve misyonsuz giremez. Çağın gerisinde kalan simge, slogan, kavram, düşünce ve anlayışlarla gerekli çıkışı yapamaz.
Türkiye içe kapalı bölgesel değil, bir dünya devleti olmak zorundadır. Dünya devleti olması için önündeki engeller ve bunun nedeni niçini bilinmeden, gerekli kararlılık gösterilemez.
Bu çalışma bu nedenle, Türk devletinin yönetim düşüncesine açılım getirmek amacıyla kaleme alınmıştır. Geçen yüzyılda yaşanan acı gerçekler ışığında bugün ve yarın ne yapılması gerektiği ortaya konulmuştur.
NURULLAH AYDIN
Erzurum’da doğdu. İlk ve orta öğretimini İzmir/Karşıyaka’da tamamladı. ODTÜ’de mühendislik eğitimi aldı, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Bir çok il ve ilçede hakim ve savcı olarak görev yaptı.
Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler eğitim okulunda yedek subay eğitimi aldı. Ordu ili Sıkıyönetim K. Yrd’lığında görev yaptı.
Tarih öğretmenliği, gazetecilik, teftiş kurulu başkanlığı, kamu ve özel sektörde strateji ve hukuk danışmanlığı,
Başbakanlık Avrupa Birliği Siyasî Kriterler Komisyon Üyeliği, Adalet Bakanlığı Kanun Tasarısı Komisyon Üyeliği, bir çok gazete ve dergide köşe yazarlığı, TV program yapımcılığı ve sunuculuğu, yaptı.
3500’den fazla makalesi yayınlandı.
1988 yılında “Yılın Hukukçusu” seçildi. 2004 yılında “Yılın Basın Ödülü” ve 2005’te “Yılın Yazarı Ödülü”nü aldı.
Bakü “VECTOR İnternational Scientific Centre” tarafından “Onursal Doktora” ve “Onursal Profesör” unvanına layık görüldü. Halen Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisidir.
Önde gelen eserleri
ü Küresel ve Ulusal Dönmeler (2011)
ü Kırmızı Kitap (2011)
ü Osmanlı İmparatorluğu’nda İstihbarat (2011)
ü İşte istihbarat (2.bası)( 2011)
ü Türkiye’nin Yeni Yol Haritası (2010)
ü İstihbarat ve İstihbaratçı ( 2010)
ü Avrupa Birliği Nedir Ne Değildir?( 2009)
ü Etkili İletişim Stratejileri (2009)
ü Küresel Terör ve Terörizm (4.bası) (2009)
ü Türk Suç ve Ceza Hukuku (2.bası) (2009)
ü Hukuka Giriş (2.bası) ( (2009)
ü İşte İstihbarat (2008)
ü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Diyor ki ( 2008)
ü İnsan Hakları, Demokrasi ve Medya( 2008)
ü Türkiye’nin Milli Güvenlik Stratejisi (2008)
ü Türklerin Küresel Güç Doktrini (2008)
ü Türk Suç ve Ceza Hukuku (2008)
ü Hukuka Giriş/Temel Kavramlar (2007)
ü Küresel Terör ve Türkiye (2006)
ü Küresel Terör ve Terörizm (2005)
ü Yeni Yüzyıl İçin Ulusal Stratejiler (2003)
ü Herşey Türkiye İçin, Millî Stratejik Konsept (2000)
ü Podyum (Politika Bilim ve Teknoloji Çağında Yeni Yönelmeler) (1992)