content

04 Ağu

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği’ Bu Sorularıma Cevap Vermelidir

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği’ nin (TJOD) mesaisinin önemli bir kısmını Prof. Dr. Canan Karatay’a ayırmasından “boş zamanının çok olduğu” anlaşılıyor.

Oysa benim ve tüm anne ve babaların TJOD’ dan cevaplamasını 7-8 aydan beri heyecanla beklediğimiz sorularımız var. 

TJOD, zamanını bu soruları cevaplamaya ayırırsa çok daha faydalı bir iş yapmış olacaktır.

***

TJOD, bilimsel verilere göre rahim ağzı kanserini veya başka herhangi bir kanseri veya bunlara bağlı ölümleri önlediği ispat edilmemiş dg-226olan,  ölüm dâhil sakat bırakıcı çok ciddi riskleri olduğu bildirilen bir aşıyı “okul aşılaması olarak 11-12 yaş arası kız ve erkek çocuklara” tavsiye ediyor.

Kanser aşısı olduğunu söyleyenleri bilimsel arenalarda uyardığını söyleyen TJOD, Türkiye’ de kaydı dolayısıyla takibi bile olmadığını söylediği HPV aşısını “ülkemizde görülme oranını 100 binde 4.5, ölüm oranını 100 binde 1.5” olarak bildirdiği bir hastalığa karşı tavsiye ederek kendi kendine tezada düşüyor.

Bilimsel araştırmalar ve ülkemize mahsus sosyal şartlar, HPV aşısının sapasağlam milyonlarca çocuğumuza yapılmasının, mantıksız, mesnetsiz ve onların sağlığını ciddi şekilde riske atabilecek bir uygulama olduğunu gösteriyor.

Ülkemizin alanında en saygın bilimsel derneği olduğuna inandığım TJOD’ un, sekiz bölümden oluşan cevaplarımda dile getirdiğim endişe ve sorunlara bilimsel kaynaklarını da sunarak cevap vererek beni ve kamuoyunu ikna etmesi gerekiyor.

Suskun kalması veya tatmin edici olmayan “baştan savma” cevapları, TJOD’ un en azından itibar kaybına, açıklama ve uyarılarına karşı toplumda güvensizlik duyulmasına yol açacaktır.

Diğer kuruluş ve şahıslar da düşüncelerini açıklamalıdır

HPV aşısıyla ilgili cevap yazılarımı Türk Onkoloji Grubu=Onkoloji Grubu Derneği, Türk Tıbbi Onkoloji Derneği, Anadolu Tıbbi Onkoloji Derneği, Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı’ na ve e-posta adreslerine ulaşabildiğim pek çok onkolog, enfeksiyon ve çocuk hastalıkları uzmanına da gönderdim.

Bu konuda mutlaka görüşlerini açıklaması gerekenler arasında Gardasil 9 çalışmasına ülkemizden katılan akademisyenlerin de olması gerekiyor.

Dünya Kanser Kontrol Örgütü (UICC) Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk’ un HPV aşıları ile ilgili olarak düşünceleri de çok önemlidir çünkü kendisi hem çocuk hastalıkları ve hem de çocuk onkolojisi uzmanıdır ve bu mevzuda konuşabilecek en yetkin kişilerden biridir.

Sitem, HPV aşısıyla alâkalı olarak tüm görüş ve yorumlara açıktır ve hepsi memnuniyetle değerlendirilecektir.

Ülkemizin sağlığa ayırabildiği kısıtlı bütçenin çok dikkatli harcanması ve savurganlık yapılmamasının ne kadar önemli olduğunu da hatırlatarak başta TJOD olmak üzere ilgili tüm kuruluş ve şahıslardan en kısa zamanda cevap bekliyorum.

İlgililer gerekli açıklamaları yapmazlarsa ilgisiz kişilere gün doğar ve o zaman söyleneceklerin de hiçbir değeri olmaz.

***
TJOD’ UN İŞİNİ İYİ BİLDİĞİNDEN ŞÜPHELERİM VAR- 1

TJOD Başkanı Prof. Dr. Cansun Demir’ in “Herkes kendi işini yapsın” sözünü destekliyorum ama bir şartla. Bu sözü söyleyen kişi veya kuruluşlar işlerini “en iyi bilmek” ve bu durumu “ispat etmek” zorundadırlar. TJOD ve diğer derneklerin bu mevzuda yeterli ve doğru bilgiye tam olarak sahip olmadıkları kanaatine vardım.

http://ahmetrasimkucukusta.com/…/tjod-un-isini-iyi…/

***
TJOD’ UN KAFASI ÇOK KARIŞIK-2

Aşıya “HPV aşısı” denmesi gerekir; kanser aşısı denmesi yanlıştır diyerek doğru bir iş yapan TJOD, 180 derece dönüş yaparak “aşının kansere koruyucu olarak üretildiğini” söylüyor ve bir çuval inciri berbat ediyor. HPV aşısının kanseri değil “kanser öncesi lezyonları önlediği” gösterilmiştir, kanseri önleyeceği iddiası sadece bir “varsayım” dır.

http://ahmetrasimkucukusta.com/…/tjod-un-kafasi-cok…/

***
HPV AŞILARI RAHİM AĞZI KANSERİ RİSKİNİ ARTIRABİLİR-3

Kadınlarda rahim ağzı kanseri riskini azaltmak için tavsiye edilen HPV aşılarının tam tersine kanseri riskini artırması mümkün. Bir başka ihtimal de kadınların gene kansere yakalanması ama kanserle ilişkilendirilen virüsün numarasının değişmesi. İyi numara değil mi? Peki, TJOD’ un bu araştırmalardan haberi var mı, görüşü ne bilmek isterim.
http://ahmetrasimkucukusta.com/…/hpv-asilari-rahim…/

***
HPV AŞISININ ETKİNLİĞİ NASIL ANLAŞILIR-4

TJOD’ un aşının etkinliği ile ilgili soruya cevabından bağışıklığın temelleri mevzuunda bilgilerinin eksik, yanlış ve “taraflı” olduğu anlaşılıyor. Aşı üreticileri HPV aşısının etkinliğini sadece kanda antikor seviyelerine bakarak değerlendirebilirler ama lokal ve hücresel bağışıklığı yok saymak olacak bir iş değildir.
http://ahmetrasimkucukusta.com/…/hpv-asisinin…/

***
YENİ MODEL HPV AŞILARINI HEYECANLA BEKLİYORUZ-5

2006’ da HPV aşısı çıktığında Gardasil 9’ da olan tipler ile serviks kanserinin birlikteliği biliniyordu ama tıpkı bilgisayar ve cep telefonu üreticilerinin de yaptığı gibi önce 2’ li ve 4’ lü aşı, sonra da 9’lu aşı piyasaya sürüldü. Yeni model aşıları heyecanla bekliyoruz.

http://ahmetrasimkucukusta.com/…/yeni-model-hpv…/

***
HPV AŞISININ YAN ETKİLERİ HALKTAN SAKLANIYOR-6

TJOD’ un cevabından HPV aşısının yan etki bakımından âdeta steril serum fizyolojikten farklı olmadığı intibaı alınıyor ama bağımsız araştırmalar aşının ölüm dâhil çok ciddi yan etkileri olduğunu gösteriyor. Oysa 9 yaşında sapasağlam kızlara 100 binde 4 ihtimalle karşılaşacakları kansere karşı yapılacak aşının %100 güvenilir olması şarttır.
http://ahmetrasimkucukusta.com/…/hpv-asisinin-yan…/

***
HPV AŞISI UYGULAMALARI DURDURULMALIDIR-7

TJOD’ un, prospektüsünde “karsinojenite ve genotoksisite potansiyeli değerlendirilmemiştir” yazan HPV aşılarını kahramanca savunması”, bunların nasıl hazırlandığı konusunda yeterli bilgiye sahibi olmadığını gösteriyor. Genotoksisite, mutagenez ve karsinojenik etkileri olabileceği iddialarının doğru olmadığı gösterilene kadar HPV aşılarının uygulanması derhal durdurulmalıdır.

http://ahmetrasimkucukusta.com/…/hpv-asisi-uygulamlari…/

***

EN KOMİK ENDİKASYON: HPV AŞISINI PARASI OLAN KADIN YAPTIRSIN-8

Ülkemizin alanında “en büyük bilimsel derneği” olduğunu sandığım TJOD’ un aşılama konusunda fikrinin olmaması ve kararını WHO’ ya bırakmış olması kusura bakmasınlar ama “ayıptır”. TJOD’ un işi WHO’ nun tavsiyelerini Türkçe’ ye çevirmekten mi ibarettir, bilimsel bir derneğin kendi fikri olmaz mı? Anlayamadım ve üzüldüm.

http://ahmetrasimkucukusta.com/…/hpv-asisi-bir-tip…/

***
Gelelim neticeye

BİR: Bilimsel kuruluşların, haklılıklarını mahkeme yoluyla değil kendi araştırmaları ve bilimsel verileriyle ispatlamaları gerekir.

İKİ: TJOD, bilimsel bir dernek ise bu sorularımı cevaplamak zorundadır.

ÜÇ: Bunlara cevap veremiyorsa en azından HPV aşısını tavsiye etmekten vazgeçtiğini açıklamalıdır.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank