content
İstanbul’da doğdu. Aslen Düzceli'dir.İlk, orta ve lise tahsilini, İstanbul’da tamamladıktan sonra, 1991 yılında girdiği Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden 1995’te mezun oldu. Aynı yıl Mardin Derik Lisesi edebiyat öğretmeni olarak atandı. 1997 yılında Ankara – Gölbaşı Anadolu Lisesi edebiyat öğretmeni olarak geldiği okulda mesleğine devam etmektedir.
Lise yıllarında başlayan şiirle ilgisi, üniversite öğrenimi içersinde heves olmaktan çıkmış ve branşı gereği sanatın bu dalıyla ciddi olarak ilgilenmeye başlamıştır. Şiir üzerine yazdığı makaleleri ve şiirleri “İlk Yaz, Erciyes, Sarmaşık, Gülpınar, Simav Anadolu, Maki, Hisler Bulvarı, Kümbet, Karınca, Bizim Ece, Size, Çağrı,Bizim Külliye, Berceste, Türk Dili vb... birçok dergide yayınlanmıştır. Son beş yıl içinde, Milli Eğitim Bakanlığı adına, Başkent Öğretmenevi ve Milli Eğitim Şura salonunda, öğretmen şairlerin katıldığı toplam altı şiir dinletisi organizasyonu gerçekleştirmiş, birçok Devlet töreninde de sunuculuk görevinde bulunmuştur.
2006 yılında yapılan seçimde İLESAM Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi ve 2008 Ocak ayına kadar İLESAM'ın Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Birçok dinleti ve toplantı da, “Şiir Estetiğimiz ve Şiirde Olması Gerekenler” konulu bildiri sunmuş ve konferans vermiştir. Türk edebiyatı ve şiirine yaptığı katkılardan dolayı, Antalya ve Simav'da (Kütahya) düzenlenen şiir organizasyonlarında "Türk Şiirine ve Kültürüne Hizmet Ödülü"ne layık görülmüştür.
2006’nın Ekim ayından itibaren Polis Radyosu’nda “Gönül Köprüsü” adlı bir şiir-edebiyat ve sanat programı yapmıştır. 2007’nin Ekim ayından itibaren ise, yine Polis radyosunda, her Perşembe günü saat 21’de yayınlanan “İmbikten Damlalar” adlı şiir-edebiyat ve sanat programını yapmaktadır. “Mektuplarıyla Cahit Sıtkı” adlı inceleme, "Mogan Şiir Akşamları", "Mogan Şiir Akşamları (2008)" ve "Anne Konulu Şiirlerden Seçmeler" adlı üç antoloji eseri bulunmaktadır. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Halk Edebiyatı alanında “Âşık Edebiyatında Ağıt Konulu Destanlar”adlı tez çalışmasıyla master yapmıştır.
18 Ağu
“Artık aşiyânımda, beklenen yabancı var.”
Söylesene Aristo sen hiç aşık oldun mu? Beşeriyete dair söylemlerinde basiretinin merkezine mihenk taşı olarak aşkı, gönlü ve feryâtları koydun mu? Sonunda elem duyacağını bile bile her lahza aşığına koştun mu?Ya sen Farabi? Elinin tersiyle herşeyi bir tarafa itip, sevdiğinle halvete çekildin mi? Denizin dibindeki mercanları gün ışığına çıkartıp aynı güzellikte seyrettin mi?Aşkın esrârını görmek için aşık olmanıza gerek yok. Bana bakın yeter, anlarsınız aşkın bir adamı ne hallere düşürdüğünü.
Mehmet Nuri PARMAKSIZ
Arzularıma gem vuramıyorum. Onsuz mehtâbı seyretmek bile bana acı veriyor. Her görüntüsüyle gönlümü hoş eden tabiat sanki üstüne bir ferâce geçirmiş gibi. Aşina olduğum her şey bana yabancılaştı. Eskiden olsa, boş ver derdim; ama artık bende bir şeyler değişti. Önceleri, cânân adı verilenin aşığı bu kadar biçâre bırakabileceği söylense inanmazdım. Şimdi anlıyorum ki, aşık olmadan önce sahip olduklarım aslında değersizmiş.
Artık gökyüzü mavi değil, uykularım huzursuz. Adamın kıyısında âmâde bekleyen sandalıma binip, yakamozların sihriyle şiir yazmak içimden gelmiyor. Sen, asude ülkemin eşsiz çiçeği, nerdesin? Hangi aktara gitsem, seni soruyorum. Hangi çiçeği koklasam, seni soluyorum. Senden bana sirâyet eden bu kokuyu ne yapsam da çıkartamıyorum. Yüzünü görmek için çıldırıyor, sesini duymak için çırpınıyorum. Söyle Allah aşkına! Sen benim neyimsin? Sana yârim diyebilir miyim?
Artık anlıyorum ki, aşiyânımda, onu sevdiğimi bilmeyen bir yabancı var. Muhayyilemde büyüttüğüm, esrârına müptelâ olduğum bu âhuyu bir daha görmek nasip olacak mı?
Ey uykusuz gecelerimin sabahında doğan fecir, bana yol göster. Dert ortağım rüzgâr, gönlümün aşk dolu nağmelerini sevdiğime götür.
Sayım Parmaksız
Ağustos 18th, 2010 at 20:08Yazınızın dikkatindeyken,istediğiniz yolda olduğunuzun sesi duyulmuştur efendim.Sevgimle.
Yazınızı okudum. Teşekkür ederiz.
Ağustos 19th, 2010 at 13:54Çapar Kanat
Çiftçi- Çiğ Süt üreticisi