Süt Tozunda Kanserojen Madde:Melamin
06.10.2010 tarihinde Resmi Gazetede kanımızı donduran sıfır gümrükle süt tozu ve tereyağı ithalatına izin verildi. 2500 ton süt tozu kotası belirlenmiş. Bu süt tozundan 25.000.000 Litre süt üretilecek demektir.
Ülke Nüfusumuzu 75 milyon kabul eder isek istatistiksel olarak üç kişiye bir litre süt tozundan yapılmış süt düşeceğini asla hesaplamayınız.
Ya sadece sizin kullandığınız marka süt tozunu ithal edecekse haliniz harap demektir.
2500 ton da tereyağı ithalatına izin verildi.
İthal edilecek ülkelerin çiftçileri, çiğ süt üreticileri Ülkemizin tüketicileri tarafından beslenecek!
Bir taraftan sıfır faizli ziraat bankası kredileri Türk Çiftçisine sunulur iken bir taraftan da sıfır gümrükle yabancı ülke çiftçileri kalkındırılıyor. Bu ne büyük çelişki?
100 başlık, 1000 başlık süt ineği işletmelerini kurmaya başlamış ülke içindeki yatırımcılar saçlarını, başlarını parçalamakta, kara kara düşünmekteler. Üreteceği çiğ süt fiyatının ne olacağının kaygısı içindeler.
Tüketici ucuz süt, ucuz yoğurt yesin, kansorejenmiş, melaminli imiş tüketici bilmez, öğrenemez düşüncesindeler ama tüketiciyi ‘’ bir bilgilendirenler ’’ var!
Çiğ Süt Üreticileri,Tüketicileri Grubu ve Bağımsız Süt Platform’unun Tüketicileri bilgilendirmek amaçlı tüm tüketicilere göndermekte olduğu açıklamayı aşağıya alıyorum: Siz de bu açıklamaları lütfen dağıtınız, tüketicilerin büyük medyatörleri yok diyorlar
Süt Tüketicisinin Bilgisine.. -11.10.2011
Süt Tozunda Kanserojen madde!
Sayın Tüketici,
Gidecek, başvuracak merciiler zaman alıyor, bu arada da “atı alan Üsküdar’ı geçiyor”; dolayısıyla tez elden haber veriyoruz ki sütümüze, yoğurdumuza katılmak üzere Melaminli Süt Tozu'na ithalat izni (06.10.2010) çıktı.
Bundan sonra yediğiniz yoğurt, içtiğiniz süt, çocuğunuza aldığınız kurabiye ve hatta çikolatada bizim ürettiğimiz çiğ süt değil, Çin’den veya AB’ den ithal ve içeriğinde Melamin olduğunu bildiğimiz süt tozu olacak.
Nereden mi biliyoruz?
Öncelikle işimiz bu: bizler çiğ süt üreticileriyiz.
Ayrıca AB’ye uyum sürecinde ülkemiz de EFSA adlı gıda kuruluşunun standartlarını benimsedi ve EFSA süt tozunun 1 kilogramında 2 Miligram melamin olmasına müsade etmekte!
Peki Melamin nedir?
Petrol türevi bir madde olup bildiğimiz tabak yapımında kullanılır. Süte katıldığında sütün içeriğindeki protein oranını göstermeye yarayan bir maddedir.
Dolayısıyla mesele nerede?
Melamin biraz fazla katıldığında sütteki proteini olduğundan yüksek göstermeye yarar: yani adi bir hilenin de aracıdır.
Hatırlayacaksınız, 2008 yılında gazetelerde okudunuz, Çin'de 3 bin civarında çocuk Melamin katılmış süt tozundan hastalandı ve 6'sı öldü. Gene geçen yaz okudunuz, Çin'de 103 ton Melamin katılmış süt tozu yakalandı ve Amerika süt tozu ithalatını bu ülkeden durdurdu. Raflardan ürünler toplatıldı.
Biz ise daha geçen hafta Çin'le fevkalade ticaret koşulları anlaşması imzaladık ve aynı tarihlerde de süt tozu ithalatına izin verdik!
Süt tozu hangi ülkeden ithal edilirse edilsin içindeki melamin miktarı en az kiloda 2 miligram olacaktır.
İki ile iki dört eder!
Sayın Tüketiciler,
Süt tozu yokluk vakti ya da savaş zamanı askeriye için değerlendirilebilecek bir maddedir ancak “çiğ süt”ün yanında “süt tozu” en hakiki haliyle bile eksik kalır. Gerçek gıda “çiğ süt”tür.
Çiğ sütten yapılmamış yoğurt, çiğ sütten yapılmamış tereyağ... gerçek gıda olmayacaktır, eksik gıda olacaktır.
Süt tozu, en hakiki haliyle bile eksik kalırken, Melamin katkısı ile “zehir”e dönüşmektedir.
Yoğurdumuzun, sütümüzün, tereyağımızın “zehir”e dönüştürüldüğü bir zamandayız ve biz çiğ süt üreticileri sizleri olanlardan haberdar etmek, uyarmak, seçimlerinize dikkat etmeye teşvik etmek istedik.
Bir süt ya da süt ürününün içeriğinde süt tozu olup olmadığı üzerinde yazmamakta. Bu eksiğin giderilmesine yönelik geçen bahar başlattığımız bir kampanya var. Siz de katılın.
174’ü arayın ve tercih ettiğiniz markanın süt ürününde, örneğin yoğurdunda, süt tozu kullanıp kullanmadığını öğrenmek istediğinizi iletin. Bakalım ne cevap gelecek!
O zamana kadar da ne yapın yapın ama “zehir” tüketmeyin.
Çocuklarımız adına,
Çiğ Süt Üreticileri ve Tüketicileri Grubu
Bağımsız Süt Platformu
Süt Tozu ile ilgili ciddi bir şeyler yapmak isteyen bilinçli tüketiciler Tarım Bakanlığına şu likteki dilekçeleri gönderiyor: https://www.bilgiagi.net/tuketicilerin-sut-tozu-dilekceleri/24794/
O dilekçelerden siz de gönderiniz, Çocuklarınız ve gelecek nesiller için!
Teşekkürler..Başka ülkelerdeki duyarlılık neden bizim ülkede yok..Bu sağlık..Ne ihmale gelir,ne de şakaya..Ben Kuzey Kıbrıs'tan NİTRİT oranı yüksek diye SODA gazlı içecekleri geri çevirdiğini anımsarım.İlaç kalıntısı var diye Rusya ve Avrupa ülkelerinden geri yollanan domates,armut gibi ürünleri anımsarım..Aflotoksinli kuru incir ve pul biberleri anımsarım..Tarım Bakanlığı yetkilileri,Üniversitelerin Ziraat Fakülteleri Hocaları bu konuda neden duyarlı değiller..? Hep Kendime sorar dururum..Zarar görecek bizleriz ,çocuklarımız..Bu kişilerin çocukları yok mu..?İnsanoğlu , bırakın (ki olmaz..!) başkalarını,kendi çocuklarını,sağlıklarını düşünmez mi..? Lütfen biraz duyarlı olun..Onu istemek ve beklemek bizim hakkımız geleceğimiz olan çocuklarımızın hakkı....O günlere..
Ekim 11th, 2010 at 22:09Çapar Bey,
Bilinçlendirme ve gayretlerinizden dolayı sizi kutluyorum.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25140182/ linkinde NTVMSNBC de yazınızı haber yapmış, dilekçe için de bilgi ağı gazetemizi link vermiştir.
Faaliyetlerinizin daha geniş kitlelere duyurulması dileği ile.
Ekim 12th, 2010 at 19:47