ÖSS’yle Harcanan Gençlik…
Sevgili dostlar, engeller takılmak için değil aşılmak için vardır. Ancak nedense bu Türkiye'de hiçte böyle değildir. Yıllardır ÖSS sınavlarıyla boğuşan milyonlarca öğrencinin ancak çok az bir kısmı okumaya hak kazanıp üniversitelere yerleşebiliyor.
Üniversiteye giremeyen diğer kesimse tamamen kaderine terk ediliyor.
Bir ülkenin geleceği o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır.
Peki bu durumda farkındamısınız, kaderine terk ettiğimiz bu insanların aslınla Türkiye olduğunu?
Ve yine farkında mısınız bu insanları başıboş bir şekilde kaderine terk ederek aslınla Türkiye'yi de kaderine terk ettiğimizi?
Herhalde bu ülkenin gençlerini kahve köşelerinde kaderine terk edilmiş şekilde bırakmak, yetenekleri doğrultusunda yönlendirilip vatanlarına birer faydalı insan haline getirilecekleri yerde onları sınavlara tabii tutarak elemek ve bu ülkenin faydalanacağı pek çok genç yeteneği köreltmeye kalkmak vatanını seven, milli duyguları olan insanların yapacağı bir iş değildir.
Oradan sınırlı sayıda üniversite ve yüksek düzeyde genç nüfus var dediğinizi duyar gibi oluyorum?
Doğru diyorsunuz dostlar, Türkiye'de sınırlı sayıda üniversitemiz ve her ne kadar yararlanamasak ta yüksek düzeyde genç ve dinamik bir nüfusumuz var. Ancak Türkiye'nin ekonomisi her alanda oturarak geçinen milletvekillerine asgari ücretin 25-26 katı maaş verirken, akraba şirketlerine krediler dağıtırken ve hiç gereği yokken son derece lüks uçaklar alınırken Türkiye'nin geleceği için en önemli yatırım olan eğitimde neden bu kadar sessizlik vardır diye düşünmek ve sorgulamak gerekir.
Daha çok insanımızın okumasına Türkiye'nin gücü yetmiyor mu?
Yoksa kimse Türkiye'nin geleceğini düşünmüyor mu?
Sevgili dostlarım, düşünsenize, bir öğrenci liseyi bitirir, bitirmez yaklaşık 2-3 yılını ÖSS sınavını kazanmaya çalışmakla harcıyor, zar-zor dersanelere gidiyor, elindeki üç beş kuruşla okumaya çabalıyor. Muhtemelen zaman yetersizliğinden çareyi istemediği bölümlerden birine yerleşmekle buluyor. Bundan sonraki dönemlerde de üniversiteye giriyor ve ortalama dört ya da beş yılını da bu okulda harcıyor. Bitirdikten sonraki dönemlerde ise geri kalan ömrünü ya uzun süre işsiz gezerek harcıyor veyahut KPSS sınavlarına hazırlanmakla geçiriyor.
Maalesef bir çok öğrenci için durumlar hep aynı, bir yandan siyasi rant uğruna harcanan ve göz ardı adı gençlik, diğer yandan vatanını sevdiğini iddia eden ama hala bir çivi bile çakmayıp, oturduğu yerden maaş alanlar.
Yazık değil mi bu gençlere?
Yazık değil mi bu ülkenin geleceğine?
Ve unutmadan, yarın kaderine terk edilen bu gençler farklı şekillerde yönlendirilir ve bu ülkeye ne kadar büyük zararlar verebilir, varın onu da siz düşünün?