Orta Doğu da Sömürü El Değiştiriyor
Değişim ve dönüşüm Ortadoğu’yu etkisi altına almaktadır..Tunus’la başlayan halk devrimi bütün orta doğuyu ve diğer diktatorya rejimlerini etkilemektedir. Tunus’la başlayan devrim rüzgarı domino etkisi yaparak Mısırı’nda etkisi altına almaktadır. Açlık, sefalet, yoksulluk halkın sırtına bir kambur gibi yapışmakta insanlar açlıktan kırılma noktasına gelmektedir. Orta doğudaki bütün ülkeler diktatorya rejimiyle yönetilmekte en az 20 yıllık olan bu diktatörler, halkı bir vampir gibi sömürmektedir.
İsviçre bankalarında milyonlarca dolar hesap Mayamı ve Madagaskar adalarında aileleri için oluşturdukları yapay adalarda, zevki sefa içinde yaşamaktadırlar. Yoksulluk ve açlık orta doğulu Müslümanlar için kader olamaz. Buna dur denmeliydi. Ve mısırda patlak verdi. Artık insanlar hiçbir şeye karşı duyarsız değiller. Dünyadaki bütün gelişmenin farkındalar, ve bu gelişmeler global bir köy misali bütün halklar birbirinden haberdarlar. Belki; Mısırdaki gelişmeler bütün orta doğu rejimleri için bir örnek oluşturacak diğer diktatörya rejimlerini birer birer devirecektir.
Belikli halkın değişim isteği Suriye’yi etkisi altına almış ve Beşer Esat; “Derhal reforma gedileceğini” demokrasi ve adaletten bahis etmesi ve yine eş zamanlı olarak yemen devlet başkanı Salih’in kendi saltanatlığını oğluna devretmeyeceğini, ve bir daha aday olmayacağını seçimlerde demesi değişimin halkın nezlinde kabul gördüğü açıktır ve farkındadırlar.
Halkın bu değişimi istemesi orta doğuyu ve Mısır'ı şekillendiren dış güçlerin felsefi taşların yerinde oynatacaktır. Belki Mısır için yeni bir dönemin kapıları aranacaktır. Modern Mısır tarihinin tek değişimci devrimi budur,sesleri yükselmesi umarım bu devrim başarıya ulaşır ve Fransız devrimine benzer.
Bu tür devrimler dünyadaki örnekleriyle doludur. Çok yakın bir tarihte yaşanan beyaz devrimi doğu ve batı Almanya arasındaki Berlin duvarının yıkılması dünyadaki yeni bir dönemin kapısını açmıştı, ve bunun etkisiyle sosyalist Sovyetler uydularında bir örnek teşkil etmiş ve bağımsızlıklarının ilan etmesine sebep olmuştu.
Mısırda çıkan ayaklanma başarıya ulaşabilirse belki orta doğu için Fransız devriminin etkisi yapacaktır.
Mısırda Mübareğin gitmesi elbetteki devrim olacaktır Mısırın diktatörya politikalarında vazgeçip değişmesi, demokratik, özgürlük, ve eşitlik ilkeleri altında güçler ayrılına dayanan yeni bir anayasa yapılması, seçim kanunu, yeni bir yargı kanunu, oluşturulması değişim olacaktır. Batılı güçler kendi çıkarları gereği Mısırdaki değişimi istememektedir onlar kendi çıkarları gereği mübareği orada tutmakla kararlıdırlar onlar ne yaparlarsa yapsınlar bu değişime önüne geçemeyeceklerdir.
Değişim bir tusunamiye benzer, aniden gelir, geldiğinde ise her şeyi sular altında bırakmaktadır.Mısırın geçmişten gelen devlet geleneği, olması ve dünyadaki buna benzer birkaç devlet arasında olması önemle teşkil etmektedir. Orta doğu denen bu kanlı coğrafyada sabah güneşin buz birikintisine vurup çatlatıp eritmesi misali, değişim rüzgarı diktatörya’yı böyle çatlatıp eritecektir. Orta doğudaki halkın ülkemizi model olarak görmeleri demokrasi ve eşitlik algısıyla, algılamaları ve orta doğuda demokrasiyle yönetilen tek ülke olmamız, M. Kemal ATATÜRK’E borçluyuz. Ulu Önderimizin kurduğu cumhuriyet sayesinde mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamaktayız.
Orta doğuda dengeler mübarek gibi düşünenlerin lehinedir. Amerika ve İsrail çıkarları gereği mübareke benzer birilerini oraya getirip orada tutacaklardır kanımca, mübarek gittiysede bile, kendi politikalarına hizmet edecek birini getireceklerdir, diğer devrimlerde olduğu gibi orta doğu içinde SOROS’ u devreye sokacaklar. Yazarımız sevgili ALİ PAMUKSÜZER kendini hissettirin geçen haftaki makalesinde “Siyonist Yahudi Soros tekrar sahnede” demesi bu kanlı coğrafyada ki çözümlemeyi yüksek zekayla yapmak onu desteklemek içtendir. umarım haklin isteği olurda kendi liderlerini kendileri getirirler,devrimde başarıya ulaşmış olur.. Zeus’ un değimiyle; Tanrı insanlığı bir heykel gibi çekiç darbeleriyle biçimlendiriyor