Mühürlü Olan Yerde Nasıl Su Satılır
ÇATALCA’NIN Şeref Tatlısı yıllarca önce tatlı tatlı yaklaşık 1000 m2 inşaat yapmış. Yaptığı inşaatta su satıyor. Bu sular Çatalca'nın tüm resmi devlet dairelerinde aşağı yukarı satılıyor. Yerin kaçak olduğunu belediye biliyor, kaymakamlık biliyor. Siyasi partilerin temsilcileri biliyor. Su sattığı yer kaçak olduğu için büyük ihtimalle sihhi işyeri olarak ruhsatı da olmaması gerekiyor.
Kaçak olan yeri belediye mühürlüyor. Sonra vatandaş pardon meclis üyesi Tatlı, tatlı tatlı mührü kırıyor. Su satma işine devam ediyor. Belediye seyrediyor, kaymakamlık seyrediyor, su satışı ile ilgili birim seyrediyor. Tabi ki, herkes seyrediyor. Nede olsa Tatlı kardeşimiz sıradan bir vatandaş değil o seçilmiş bir meclis üyesi.
Çünkü sıradan bir vatandaş Tatlı'nın işini yapsa, başı dertten kurtulmaz. O ise imtiyazlı tatlı biri.
Sarı basın kartı işyeri
ruhsatı değildir, Tatlı efendi
Gazetemizin Çatalca Temsilcisi Bahadır Sügür sürekli olarak bu kaçak yapılaşma olan yeri gündeme getirmiş. Şeref Tatlı'ya ait olan 1/1000 Ölçekli Mevzii İmar Planı'nın dünkü meclise getirileceğini yazmış.
Belediye kanunun ilgili maddesi gayet açık olmasına rağmen, imtiyazlı Tatlı kendisiyle ilgili maddenin görüşülmesinde meclise katılarak söz almış.
Açmış ağzını yummuş gözünü. Demiş ki, 'Benimle ilgili yazı yazan kişinin sarı basın kartı da yok!' Zannetmiş ki basın kartı olmayan gazetecilik yapamaz.
A be, Tatlı efendi Türkiye'de gazeteci olarak gördüğün çoğu insanın sarı basın kartı yoktur. Gazetecilik yapmak için, senin su satma işinde olduğu gibi bir ruhsata gerek yoktur.
Sözün özü. Tatlı efendiye, bağlı bulunduğu partinin ilçe başkanına, kaçak yerine göz yuman belediye yetkililerine sesleniyorum. Kaçak yerle ilgili gereğini yapın. Ardından da ne yapmak istiyorsanız onu yapın. Bugünden itibaren yakından takip edeceğiz. Bilesiniz.