Millet İradesine Müdahaleye Karşı Çıkanlar,
Millet İradesine Müdahaleye Karşı Çıkanlar, İradeye Müdahale Etmeyi mi Öğrendiler
Yaşasın hukuk… Yaşasın kurallar…Yaşasın yazılı tüzükler…
Yaşasın yazılı kongre yönetmelikleri…
Yaşasın demokratik zihniyetler…
Yaşasın kendi yazılı yasalarına, tüzüklerine uymayanlar!
Yaşasın kendi istediği yönetimlerin seçilemeyeceğini anlayınca yeniden delege seçimleri yapanlar.
Yaşasın yeni delege seçimleri yaparken, parti üyelerinin kimine yemek, kimine seçim, kimine de hiç haber vermeden yenilen delege seçimleri yapanlara…
Anlayacağınız, yaşasın yaşasın da…
Kim takar hukuku, kim takar yasaları, kim takar tüzükleri, kim takar yönetmelikleri…
Kim takar milletin iradesini pardon, o zaman darbe olur, hesap sorarsın..
Ya parti üyesinin iradesini, delegesinin iradesini hiçe sayanlara, yok sayanlara, katakülle ile yeniden delege seçimleri yapanlara ne denir?
Onlardan kim hesap sorar…
Var mıdır hesap soracak mekanizma, hesap sorabilecek üye, bırakın hesap sormayı sorgulayabilecek delege olduğu halde iptal edilip, yeniden neden delege seçimi yaptınız diye sorabilecek partili?
*****
Kendi partisinde yaşanan hukuksuzluğa, yasa tanımazlığa, kendi yazılı kurallarını tanımazlığa karşı ayağa kalkabilecek ve neden böyle yapıyorsunuz diyebilecek?
Ve madem istediğiniz gibi delege, istediğiniz yere oy kullanacak delegeye ihtiyacınız var, kaldırın siyasi partiler yasasını, kaldırın kendi tüzüğünüzü, kendi yönetmeliğinizi, delegeleri de, yönetimleri de atayın diyebilecek partililer, muhafazakar demokratlar…
Yasa, tüzük,
yönetmelik ne diyor?
Siyasi partiler yasasının 20. maddesi ne diyor?
İlçe kongresi, ilçe ve çevresindeki köy ve mahallelerde partinin son genel seçimde aldığı oy sayısına göre, seçime katılmamış parti-lerde ise üye sayısına göre, bu Kanunun 10’uncu maddesinde gösterilen siyasî partiler sicilinde kayıtlı ilgili parti üyelerinin seçtikleri, sayısı 400'ü aşmayan delege-lerden oluşur. İlçe yönetim kurulu ve varsa ilçe disiplin kurulu başkan ve üyeleri ilçe kongresinin tabii üyeleridir. Geçici ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri de kongreye katılma hakkına sahiptir. Ancak geçici ilçe yönetim kurulu başkan ve üyelerinden delege sıfatı olmayanların kongrede oy kullanma hakkı yoktur.
****
AK Parti Tüzüğü’nün “İlçe kongresi delege seçimleri” 30. maddesi ne diyor?
1- İlçe kongresi delege seçimleri; üst kurulun kongre hazırlık talimatına göre, ilçe yönetim kurulunca hazırlanacak belli bir takvim içinde gerçekleştirilir. (Değişik:11.11.2006-Madde 1)
2- Delege seçimi, köy ve mahalle ölçeğinde yapılır. İlçe yönetim kurulu; her köy ve mahallede kayıtlı parti üyelerinin listelerini, üye kayıt defterine uygun olarak ayrı ayrı hazırlayıp köy ve mahalle temsilcisi veya yönetimine gönderir. Üyelerin tanınmasını sağlayacak bilgileri içerecek şekilde, Genel Merkez üye kayıtları esas alınarak düzenlenecek bu listeler, delege seçiminden en az 15 gün önce köy ve mahallede uygun bir yerde ve ilçede ilçe binasında askıya çıkarılmak suretiyle duyurulur. Listeler, seçim yapılana kadar askıda kalır. Listelerin askıya çıkarıldığı tarih ile indirildiği tarih, askı yapılan yerlerde birer tutanakla tespit edilir.
6- Mahalle ve köy delege seçimlerinin nerede ve hangi saatler arasında yapılacağı, delege seçmen listesinin askısında belirtilir. Belli edilmiş gün ve saatte, delege seçimi yapabilmek için, kesinleşmiş delege seçmen listesinde yer alan üyelerin salt çoğunluğunun katılımı aranır. Yapılacak yoklamaya göre salt çoğunluk yok ise, aynı gün ve aynı yerde iki saat sonra hazır bulunan üyelerin katılımı ile delege seçimi yapılır. (Değişik:01.02.2003-Madde 3) 30.7 –
*****
Yine aynı tüzüğün “Olağan kongre zamanı ve seçilecek delegeler 39. maddesi ne diyor?
İlçe ve il kongrelerinin olağan kongre takvimi, üst kademe kongresinin yapılmasından önce gerçekleşecek şekilde, Merkez Karar ve Yönetim Kurulunca kararlaştırılır. Bu süre iki yıldan az, üç yıldan fazla olamaz.
*****
AK Parti Kongre yönetmeliğinin “Kongre delegeliğinin süresini” belirleyen 7. maddesi ne diyor?
Kongre delegeliği, parti üyeliği devam etmek şartıyla, onu seçen kongrenin olağan toplantısına kadar devam eder. Delegelik sıfatı, kongre için azami süre olan üç yılın sonunda sona ermiş olur.
Ve sonuç: Seçilen delegelerin süresi ne zaman sona eriyormuş? Kongrelerin azami süresi olan üç yılın sonunda sona ermiş olurmuş… Kim söylüyor; AK Parti kongre yönetmeliği… Yönetmelik tüzüğe göre, tüzük yasaya göre, yasa anayasaya göre…
Büyükçekmece’de
delegeler neden iptal edildi?
AK Parti İl Yönetimi Büyükçekmece AK Parti kongresini delege seçimlerinde usulsüzlük olduğu için mi iptal etti? Hayır… Kim söylüyor; AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu. Nerede söylüyor? AK Parti Büyükçekmece İlçe Teşkilat toplantısında.
Neden iptal etmiş? Üç aday olduğu için. Ve kendi istediği aday kazanamazsa, teşkilata ne diyor? Ertesi gün gelir, kazananı görevden alırım.
*****
Asıl soru şu: AK Parti üyeleri, yöneticileri, ilçe kademe yöneticileri, kendi tüzüğünüze, kendi yönetmeliğinize uyuyor musunuz? Hayır.
İradenize müdahale edilmesine, üç yıllığına seçilmiş delegelerin iptal edilmesinden dolayı rahatsız değil misiniz? Kanınıza dokunmuyor mu?
O zaman millet iradesine, darbeci faşist paşalar ve onun işbirlikçileri tarafından müdahale edilmesine neden karşı çıkıyorsunuz?
*****
Ve son yapılan uydurma delege seçimlerinin; siyasi partiler yasasına, parti tüzüğünüze, parti seçim yönetmeliğinize uygun yapılmaması, rahatsız etmiyor mu sizi?
Hani İl Başkanınız diyor ya, “Ertesi gün gelir istemediğimiz kişi seçilirse görevden alırım” diye… Demiyor musunuz, ‘İstemediğimiz bir yönetimi zorla seçtirirseniz ertesi gün gelir partiden istifa ederim’ diye, neden sesinizi yükselt(e)miyorsunuz?
Son söz: Milletin iradesine müdahaleye karşı çıkanlar, sonunda iradeye müdahale etmeyi mi öğrendiler? O zaman söylenenlerin, yazıların, iddiaların, hayallerin ne anlamı var? Millet iradesine müdahale edenlere benzeyeceksiniz, size neden ihtiyaç olsun ki?
Gün gelir karşı çıktıklarınıza benzerseniz, bu millet söylediklerini yapmayanlara ne yapmışsa size de onu yapar. Bu gerçeği sakına unutmayın.