Mernis Kodları ve Yamukluklar!
Mernis Kodları Nedir?
Öncelikle mernis kodlarının ne olduğunu ortaya koyalım. mernis elektronik ortamda devlet otoritesi zoruyla yapılan bir fişleme operasyonudur diye genel bir tanımlama yapalım. Bu durumdan mernis kodlarından ilk elde keyfekeder yaşayanlar ve kendilerinden bir şüphesi olanlar öncelikle rahatsız olurlar. Tuzu kuru olarak yaşayanlarsa bu gelişmeden memnun olurlar.
Genelde teknolojik cihazlar “yamuk yapmayan” yaratıklardır. Şimdi bir evrakı bir kuruma saat 16:59 da teslim edersiniz ve bu dakika içinde evrakın kuruma giriş kaydı verilmesi mümkündür. Elektronik ortamda evraka giriş kaydı verilmesi durumunda 17:00 da o gün için evrak girişi mümkün olamamaktadır. Yani o gün bir işlemin son müracaat tarihiyse, herkes o tarihe ve o saate kadar evrakı vermek zorundadır. Bir ihale evrakıysa söz konusu evrak, torpilli veya kayrılan kişiler cumartesi veya Pazar günü (süresi geçtikten sonra) o evrakı ihale kapsamına sokamamaktadırlar. Bunun mernis kayıtlarıyla ne ilgisi var diyebilirsiniz. Evet mernis kayıtları da tıpkı bunun gibi bürokraside saydamlık için zorunlu bir uygulamadır. Daha önceki yazılarımızdan da takip etmişseniz, bu uygulamanın sonunun CYBERSAPIENCE İNSAN TOPLULUĞUNA vardığını okumuşsunuzdur. Bu da beyninde çipler olan yarı robot insan topluluğu idi.
mernis kayıtları aslında genelin anlayacağı şekilde belirtmek gerekirse merinos kayıtlarıdır. Yani bir anlamda koyunlaştırma kayıtları. Bir ülkedeki bütün vatandaşların tüm bilgilerinin dijital ortama alınması ve “vatandaşın devlet otoritesine karşı yamuk yapmasının imkansızlaştırılması” anlamına da gelmektedir. Bu süreçten yine yamuk yapma potansiyeli olan kişiler rahatsızlık duymaktadır. Merinos bir koyun türüyse mernis kayıtları da bütün vatandaşları bir sicil numarasına bağlama sürecidir. Yani aynı ağılın koyunları hakkında çiflik sahibinin tam bilgiye sahibi olduğu gibi aynı ülkenin vatandaşları hakkında o ülkenin yöneticilerinin tam bilgiye sahip olmasıdır.
Vergi kayıtlarından kan grubuna, banka hesaplarından tapu kayıtlarına, ne tür hastalık geçirmiş ve netür tedavi görmüşten hangi kurum ve kuruluşlarla bağlantısı olmuşa, nereden nereye yolculuk yapmıştan kaç numara ayakkabı giydiğine kadar örenilebilecek bir süreçtir.
Çok yakınlarda hizmete giren tek kapıdan e devlet projesi bu sistemin önemli dönüm noktalarından biridir. Bütün bunlar bu günkü tarihle mümkündür. Örneğin, kimlik numaranızla (MERNİS/MERİNOS NUMARASI) ile hangi kredi kartı kullandığınız bu numaraya bağlı hesap numarasından bellidir. Hesap numaranızdan, kredi kartıyla nerelerde alışveriş yaptığınız bellidir. İlgili kredi kartı ekstresinden ne tür alışverişler yaptığınız bellidir. Bu alışverişte kullandığınız ürünlerin barkodu (dijital bilgi şeritleri) bellidir. Bu barkodlar okunarak aldığınız ayakkabının fiyatından, numarasına, nereden aldığınızdan, alış tarihine, renginden, imalat yeri ve numarasına kadar bütün bilgiler bulunmaktadır.
Bütün bunlardan sonra özgür olduğunuzu mu zannediyorsunuz?. Özgür olmak isterseniz, artık tek çare, hiçbir elektronik cihazı, aleti, edevatı kullanmamaktır. Hiçbir şekilde elektronik sistemden vatandaşlık numaranızı vererek geçmemelisiniz, hiçbir kameraya yakalanmamalısınız, (kameralar da yüz fotoğrafından yine vatandaşlık numaranıza ulaşılmasını sağlayacaktır.) size ait olsun veya olmasın otomobil kullanmamalısınız, bu otomobille otomatik geçiş sistemini kullanmamalısınız. Velhasıl elektronik ne varsa ondan uzak durmalısınız, tabi ne kadar bunlardan uzak durabilirseniz işte… BUNLARIN MÜMKÜN OLMAMASI ANCAK VE ANCAK DAĞ BAŞLARINDA VEYA YAYLALARDA MÜMKÜNDÜR. O halde hep bir ağızdan “yaşasın yaban hayatı” deme lüksünüz de yoktur. Yine o halde, yaşasın mernis kayıtları, merinos koyunluğu.
Mutlu yarınlar dileğiyle.
Not:
Bu sitede yayınlanmakta olan yazılar, www.timeturk.com, www.gunesgazetesi.net, www.haberanaliz.net www.bilgievreni.com, www.siyasalforum.net www.gercekgazete.web.tr ile, Gerçek Gazete, Halkın Sesi, Balıkesir Demokrat, Marmara Bölge, Güney Marmara Yaşam ve Fatsa Güneş gazetelerinde yayınlanmaktadır. Yazarın izni olmaksızın başka hiçbir yayın organında kaynak veya dipnot göstermeksizin kısmen veya tamamen alınamaz, çoğaltılamaz.
(Bu yazı toplamda 300, bugün ise 0 kez okunmuş./backup)