content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

08 May

Koç İlköğretim Okulu ve Vali Mutlu..

Koç ilköğretim okulunu yazmaya devam edeceğiz, soruna ortak bir çözüm bulunuluncaya kadar.
İstanbul'un değişik yerlerinde aynı sorun yaşandı. CHP'li belediye başkanlarının olduğu daha doğrusu yerel yönetimlerde CHP'nin iktidar olduğu ilçelerde Koç İlköğretim Okulu'nda yaşanan 'ben yaptım oldu' denilerek taşıma, okul değiştirme gerçekleştirilmemiş. Aksine kademeli geçiş uygulanmış.
4+4+4 eğitim sisteminin uygulanmasıyla okullarda değişiklikler yapıldı. Kimi okullar ortaokula, kimileri ilkokula ve kimileri liseye dönüştürüldü.

Kimi okullar; imam lisesinin ortaokul bölümüne, kimi liseler imam hatip lisesine ve meslek liselerine dönüştürüldü. Ve yepyeni bir sistem ve karmaşa devam ediyor.
Çocuklar birkaç yıldır okudukları okullardan zorunlu olarak ayrılmak zorunda bırakılıyorlar. Hatta arkadaşlarından ayrılmak zorunda kalıyorlar.
Küçücük dünyalarında hangi sorunlar yaratıyor kimbilir? Bilmiyoruz...
Ve ilginçtir anne ve babalarda hangi isyanları yaşatıyor?

****
Veliler ise bu duruma isyan ediyorlar. Çalmadık kapı bırakmadan arayışlarına ve ortak bir çözüm bulunabilmesi için çaba sarf ediyorlar.
Kararın Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun önünde olduğunu anlatan veliler, İstanbul'da yaşanan çifte standarta isyan ediyorlar.

****
Düşünün Silivri'de aynı uygulama yapılmak isteniyor, AK Partililerin (AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca'nın) müdahalesi ile durduruluyor. Aynı uygulama Bakırköy'de, Sarıyer'de ve başka ilçelerde uygulanmıyor. Kademeli geçiş uygulanıyor.

****
Asıl soru şu: Mehmet Gesoğlu'nda okuyan çocukların velilerinin siyasi tercihi hangi parti? Ya Koç İlköğretim Okulu'nda okuyan çocukların velilerinin siyasi tercihi ne?
Acaba siyasi parti tercihleri yapılan değişiklikte etkili mi?
Ve ben sorduğum soruların yanıtlarını merak ediyorum. Bilen varsa yanıtlarını bekliyorum.

****
Mehmet Gesoğlu İlköğretim Okulu'nda çocukları olan veliler ısrarla, kararın uygulanmasını, kendilerinin de bu ülkenin vatandaşı ve Beylikdüzü'nde ikamet ettiklerini belirterek, kararın uygulanmasını istiyorlar. Ve hiç tartışmasız haklılar.
Koç İlköğretim Okulu'nun ilkokulunda okuyan çocukların veliler ise ısrarla, okula alışmış olan çocukların okulda kalarak kadameli geçişle devam etmelerini istiyorlar. Ve ısrarla okulun fiziki yapısının; ilkokul ve ortakokul öğrencileri için ayrı giriş ve çıkışlar bulunduğu için uygun olduğunu belirtiyorlar. Ve onlarda haklılar...
Siyasiler ise sadece seyrediyorlar... Vatandaş haklı.. Doğru olan haklı olanları aynı noktada buluşturmak ve ortaya çıkan uzlaşmayı uygulamak...

****
Bu sorunla ilgili dün akşam AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ile görüştük. Konudan Cumartesi günkü gazetemizde ki haberle ve dünkü yazımla beraber bilgisini olduğunu söyledi.
Kaynarca, konunun çözülmesi için gereken araştırmayı yapacağını, okulun fiziki yapısı uygunsa kademeli geçişin uygulanması için girişimlerde bulunacağını söyledi.
Ve siyasilerle görüştüğümüzde ise karşımıza şu gerçek çıktı. Beylikdüzü'nde ki siyasiler konuya nötr kalmak istiyorlar. Çünkü her iki okulda seçmenleri var. Ve herkes kendilerine göre haklı. Halbu ki, siyaset risk alma ve çözüm bulmak için yapılıyor.
Risk almadan hangi sorun çözülebilir ki?
Risk almadan nasıl doğru olanı uygulayabilirsin ki?

Taksim'e GS'lılar çıktı ve sorun olmadı!

Ancak 1 Mayıs'ı kutlamak isteyenlere kapanan ve sıkıyönetim uygulanan meydan neden GS'lılara yasaklanmadı? Binlerce insan için hemde polissiz olarak inşaat alanı risk oluşturmuyor muydu? Merak ettim.
Vali Mutlu'nun dediğine bak...
Taksim'e, Galatasaraylılar şampiyonluk sevincini paylaşmak için çıkmışlar... Taksim'de 1 Mayıs'ı kutlamak isteyenlerde, Taksim'e çıkmanın sevincini yaşayabilirlerdi aynen önceki yıllarda olduğu gibi...
****
Bu tartışmalara rağmen, ısrarla 1 Mayıs'da Taksim'e çıkmak isteyenlerin yanlış yaptığında da ısrarlıyım. Ancak çifte standart yapıldığında ise buna da karşıyım.. Bilinmesini isterim...

****
Galatasaraylılar'ın gaz bombası yememeleri ise sevindirici... Halbuki 1 Mayıs göstercileri GS formaları giyselerdi belki de sorun yaşanmayabilirdi, ben en azından Mutlu'nun açıklamasından sonra öyle anladım...

****
"Gerek İstiklal Caddesi, gerekse Taksim’e yakın bölgelerde maçı izleyen Galatasaray seyircisi 1-2 dakikalık mesafedeki Atatürk Anıtı etrafında bu sevinci kısa süre paylaşmışlardır. Bu çok doğaldır. Bu bölgede 3 bin 500- 4 bin civarında, Florya’da 7-8 bin civarında, Mecidiyeköy’de ise 2 bin-2 bin 500 civarında Galatasaray seyircisi dün akşam fevkalade sıkıntısız kutlamalarını gerçekleştirmişlerdir" diyen Vali Mutlu'ya sormak gerekiyor.
Ya GS'lıların aralarına 1 Mayıs'ı kutlamak isteyenler karışsaydı, Taksim'e çıktıktan sonra gösteri yapsalardı ne olurdu? Aynı doğallıkla mı karşılık verirdiniz?

****
Şampiyonluk kutlamasında Taksim'de kaç bin GS'lının olacağını hep beraber göreceğiz. O zaman Vali Mutlu'nun açıklamalarını da... 

Son söz: Demokrasiler çifte standardı kabul etmez Vali Mutlu bey, çifte standartı kabul etmez.. Çifte standart doğru da değildir ahlaki de...

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank