content

02 Haz

Kahramanmaraş’dan ‘Alkış’ Dergisi

Dergilerimizle ilgili seri çerçevesinde gündemimde olan Dergi, Kahramanmaraş ilimiz merkezinde iki ayda bir yayınlanan ‘Alkış’ Dergisi efendim.64 ve 65 sayfaları masamda olan ‘Alkış’ın sayfalarında gezmeye başlamadan önce, kimliğine bakalım birlikte:

İki aylık kültür, sanat dergisi ‘Alkış’ın sahibi: Dr. Oğuz Paköz. Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Nihat Yücel. Yayına hazırlayan: Serdar Yakar, N. Ece Paköz. Beş kişilik Danışma Kurulu var. Yönetim yeri: Hükümet Bulv. Mert İşhanı No: 24-28 P.K.46 Kahramanmaraş. Tlf:0344 225 00 35

Oğuz Paköz imzalı ‘Alkış’tan’ başlığı altında bir değerlendirme, sunuş ve yorum yeralıyor derginin her sayısında. 65 nci sayının sunuşu-yorumundan birkaç cümle:

Hepimizin amacı Türkçeyi yüceltmek olsa da aramızda kimi değişik düşünceler olduğu da bir gerçektir. Biz Oğuz Çetinoğlu’yu da Yavuz Bülent Bakiler’i de çok seviyoruz, denilişi dikkat çekiyordu.

Dergi içinde, sayfalarında yazılar, araştırma ve yorumlarla, yer yer şiirlerle karşılaşıyoruz. İmzası bulunanlardan bazıları: Oğuz Peköz, Fethi Balık, Mürvet Sarıyıldız, Rasim Deniz, Eshabil Karademir (Karaozan), R. Mithat Yılmaz, Sıdık Elbistanlı, Ahmet Ayaz, Oğuz Karakoç, Hızır İrfan Önder, Mehmet Uysal, Ali Büyükçapar, Cengiz Dilber, Ahmet H. Koç, Oğuz Çetinoğlu, Ramazan Mengilli, Asuman Soydan Atasayar, Mehmet Kılıç, Murat İsmihu, Abdülkadir Güler, Serkan Çardaklı, Adil Bozkurt, İmdat Gümüş, Hacı Ali Özturan, Serdar Yakar, M. Kemal Atik, Mustafa Aslan, Ozan Bulut (Bahattin Bulut), Aşık Cuma Taşdemir, İnci Okumuş, (Hacı Aşık Selami), Aşık Ali Ataş, Sıdık Özer, Harika Ufuk, Ramazan Avcı, Yalçın Yücel, Mehmet Uysal, Saduman Açoğlu, Tanyal Sünbül,

Derginin her sayısındaki kapak fotoğrafı değişiyor. Örneğin, 64. sayının kapağında rahmetli Abdurrahim Karakoç’un bir fotoğrafı yeralmıştı. Ayrıca, dergi sayfalarında yazı ve şiirleri yeralan imza sahiplerinin adı ve soyadıyla birlikte fotoğraflarıda yeralıyor.

64 ncü sayının 10. sayfasında, Aşık Ali Aktaş imzalı, rahmetli Üstat Abdurrahim Karakoç için yazılan altı dörtlükten meydana gelen bir şiir var. İki ayrı dörtlüğü bu şiirin:

 

Halk’a duyuruldu bu acı haber,

Haber bağrımızı ezdi Karakoç.

Dünyayı bürüdü, üzüntü, keder,

Ölümün bizleri üzdü Karakoç.

 

Aşık Ali’m çırpındık ve ağladık,

Unutmak imkânsız kara bağladık,

Ecel geldi mi dedik, haber mi saldık,

Ölümün bizleri üzdü Karakoç.

 

65. sayıda Oğuz Çetinoğlu’nun, Yavuz Bülent Bakiler ağabeyimizle bir röportajı var. ‘Kimi’ kelimesiyle ilgili cevap: Kim, kimse, kim o, kimileri gibi kelimeler, tamamen şahıslar için kullanılır, şeklinde ortaya konuluyor Yavuz Bülent Bakiler hoca tarafından.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank