content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

10 Mar

Kadın

Hepimizin anası, bacısı, teyzesi, halası, kızı kadın. Dünyanın her neresinde olursa olsun. Bütün kadınlar aynıdır. İster köylü, ister şehirli olsun. İster okumuş, ister cahil olsun. İster Amerikalı, ister Türk, ister Avrupalı, ister Asyalı, ister Avrupalı olsun. Dünyanın her neresinden olursa olsun. Hangi ırktan, hangi ten ve renkten, hangi milletten hangi soy soptan olursa olsun. Hiç birinin bir diğerinden farkı yok. Hepsi kadın. Hepsi ya ana. Ya bacı. Ya da ana olmaya namzet kızımızdır.

Hz. Adem ile Havva anamızdan beri kadın kadındır. Doğurur, büyütür, toprağın bağrına gönderir. O günden bu güne hep böyle nesillerin devam edip çoğalmasını sağlayan kadınlarımızdır. Onun için bu gün biz neysek kadınımız o. Kadın neyse bizde o'yuz. İçinde yaşayıp var olduğumuz toplumda, dünya da O'dur.

Onun için soyunu sopunu, geçmişini bilmediğin kadın yada erkekle evlenmek doğru bir hareket olmadığından, insanlar mutlu olamazlar. Zaten mutlu da değiller. Herkes hep arayış içinde.

Arayış içindeki insanların sayısı her geçen gün artığından toplumdaki çarpık ilişkiler de artıp çoğaldı. Artıp çoğalan ilişkiler her yeri kirletti. Ateşi yakmaz, gökyüzünü ağlamaz, toprağı verimsiz etti. Çevre bozuldu. Bozulan çevre her geçen gün genlerimizi alt üst edip bozdu. Kadının güzelliği, erkeğin yakışıklılığı ve diğer tüm kadınsı ve erkeksi özellikler kayboldu.

Erkeğin kadına, kadının erkeğe doğru dürüst güveni kalmadı.

Herkes ne oldum delisi oldu.

Özgürlük yanlış anlaşıldı. Özgürleşelim derken, güzelliklerimiz ve özelliklerimiz kayboldu. Kadın erkek bir oldu. Ortam düzelerek gelişmiyor. Bozularak geriliyor.

İnsanların arzu ve istekleri her geçen gün çoğalıp artı. Artan ihtiyaçlar toplumun mutluluğunu bozmaya başladı.

Toplumdaki bütün erkeklerimiz kral, bütün kadınlarımız da kraliçe oldu. Herkes üretsin üretmesin. Kazansın kazanmasın herkes kral ya da kraliçe gibi üretmeden yaşayıp, para harcamak istiyor.

Doyumsuzluk had safhada, her şey diz boyunu çoktan açtı. Gırtlağımıza geldi. Bizi yutmak üzere. Onun için huzursuzluk artı. Mutsuzluk çoğaldı.

Kadın erkek her ikisi de sonuçta İNSAN. Modernleşip çağdaşlaşalım derken hep beraber insanlıktan çıktık.

Çağdaşlaşıp sosyalleşelim derken hep beraber soysuzlaştık. Kısacası insanlıktan çıktık.

Allah sonumuzu hayır eylesin....

Her şeyin hayırlı olabilmesi için kadınımızı yeni baştan yaratmamız gerekir diye düşünüyorum.

Yoksa bütün insanlığın geleceği karanlıktır.

Cahit Karaç

Etiketler : , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank