İnsana Benzer Köpekler, Neden Havlamayı Karakterleri Yapmışlardır?
Nerede bir köpek havlarsa merak etmeyin, havlamak istediği için havlıyordur. Sahibine birşey olacağını düşünerek,
hayvansal içgüdüsel duygularla havlıyordur. Bir de havlamak onun asli karakteri olduğu için
havlıyordur. Böyle köpekler görürseniz “hoşt oradan” deyin yeter… Çünkü köpekler köpekliğini yapmak için havlamaya devam edecektir. Ayrıca bunlara köpek derken de asıl köpeklerden özür dilerim.
1- Sahibine yaranmak için…
2- Göze girmek için…
3- Farkedilmek için…
4- Önemli olduğunu farkettirmek için…
5- Aşağılık duygusunu yenmek için…
6- Egosunu tatmin etmek için…
7- Değersiz biri olduğunu bildiği için ne kadar değerli olduğunu anlatabilmek için…
8- Sahibine bir şey olacağını düşünerek hayvani içgüdülerinden dolayı…
9- İşeyerek çizdiği sınırlarının tapulu malı olduğunu düşünürek gelene geçene havlarlar.. Çünkü tapulu mallarına, sınırlarına tecavüz edildiğini düşünürler.
10- Köpek değil mi havlayarak konuşabilir ancak onun için havlarlar…
11- Bir de köpek olduğunu bilirler, ancak sahibinin sesi olarak köpekliklerini gösterebilirler… Çünkü öyle varolabilirler. Karakterleri havlamak üzerine kurulmuştur.
“Sahibim beni sevsin mutlu olayım” diye de havlarlar
Ekşi Sözlük’te köpeklerin neden havladığına yönelik şunlar yazıyor:
“Köpeklerin havlamalarının bir çok nedenleri vardır. Mesela; köpek bir salaklık yaptıktan sonra ona bakıp gülerseniz ağzını çarpıta çarpıta havlamaya başlar. Bu acaip bozulduğunu gösterir. Ya da ortamda bir sahip ve o sahibin o sırada ilgilendiği arkadaşları, vs varsa köpek araya girer ve sesine daha bir sertlik katarak havlar.
Sahip eve geldiğinde mutluluktan havlar, yemeğini korumak için havlar.
Asansör, tıkırtı, ayak sesi vs duyduğunda merak ve korkudan… En komik olanı eğer bir kaç arkadaş, köpeğin bulunduğu evde hararetli bir şekilde konuşmaya daldılarsa, köpek tamamen manasız, sırf ilgi çekmek için havlayabilir…
Bu liste uzaarrr gideeerrr sevgili sözlük ahalisi…
Kulakları ağır işitmeye başladığında, “lan bi şey oldu duymadık yine heralde” de bu havlama nedenleri arasına girebilir.
Bir de aklından zoru olan köpekler vardır. Psikolojik problemleri vardır bunların. sırf adrenalin olsun diye havlarlar, heyecan yaratıp boş vakitlerini bu şekilde eğlenerek doldururlar.
Bu köpeklere örnek bir davranış şu şekildedir; siz sakince yürürken sizi baştan aşağıya süzerler, sonra gırtlaktan balgam sökermişçesine bir sesle havlamayla hırlama karışımı, insanın ürkmesine hatta yusuf yusuf hormonu salgılamasına sebep olan bir efekt verirler.
El kol hareketi veya tekme atma fake’i yapınca kuyruğunu bacakları arasına alıp koşarak uzaklaşırlar. gereksiz yere heyecan yaratırlar. anlam veremediğim bir köpek hareketidir bu.
Oyun oynamak ister, havlar. Siyah poşetlerden korkar, havlar.
Dışarı çıkarken ayakkabı giyme süreniz fazla uzun gelir, havlar.
Acıkır havlar, karnı doyunca bir süreliğine susar. Sonra suyu biter, havlar. Suyunu içer, tuvaleti gelir, havlar. İhtiyacını giderir, mutlu mesut eve döner, koltuğun altına girer, uyuyakalır. Zil çalar, zil sesine kafayı kaldırıp koltuğa vurur, havlar. Günlük havlama nedenlerini bitirir, yatmaya gider.
Bilimsel olarak; köpekler adrenalinin kokusunu alırlar. Buna gelirler, havlarlar. bu yüzdendir ki köpekler kendilerinden korkana daha çok gelirler, havlarlar.
Evden çıkmak üzere ayakkabı giyerken “bensiz nereye gidiyosun” manasında havlamayı da sayabiliriz. Çok pis sinir yapar bazıları.
Kış geceleri daha uzun ve yoğun bir şekilde uluduklarından herhalde nedeni açlık ya da soğuk olması mümkündür. O saatte sokakta olacak insana acırım. zaten sürü halindeler(dir).”
Kaynak: https://eksisozluk.com/kopeklerin-havlama-nedenleri–1595401
Son söz: Bir de insan müsveddesi köpekler vardır ki, butür köpeklerin karakterleri yalancılık ve iftira üzerine kurulmuştur.
Çünkü bu tür köpekler, asıl köpeklerin bilmediği bir şeyi de bilirler… Yalan, iftira ve iğrençlik… Kendi yürekleri ve köpekliklerini ifade etmeden yaşamazlar. Bu tür köpeklerle asıl köpeklerin en büyük benzerlikleri sahipleri başlarını okşasın, ilgisini aksatmasın, sevsin diye de havlarlar. Çünkü havlamak asıl karekterleridir.
Not. Siz siz olun bu tür köpeklerden uzak durun. Çünkü bir gün sahiplerine de havlarlar hatta ısırırlar… Çünkü karekterlerinin en büyük özelliği havlayarak ‘ben neymişim’ triplerine girmektir. Hayat onlara görevi özel biçmiştir. Dört dörtlük köpek olarak, (asıl hayvanları tenzih ederim) soysuzca yaşamını sürdürme görevi…