İlkelliğin Böylesi!
2008 yılında Antalya da Büyükşehir Belediye Başkanı olan Menderes Türel, belki Antalya için iyi olacağını düşünerek, birileri ile görüş birliğine vararak hafif raylı sistemi şehrimize getirmeye karar vermiştir. Hafif raylı sistemin açılışını Mart 2009 seçimlerinden önce yetiştirmek için, hafif raylı sistemin (tramvay) birçok eksiklikleri olmasına rağmen Başbakan Tayyip Erdoğan, eskiden güzel olan Antalya’ya gelerek tramvayın açılışını yapmıştır.
Bu tramvay acaba kime ne kazandırdı? Şurası bir gerçek, tramvay Antalya halkına, bırakın bir şeyler kazandırmayı, halktan, esnaftan çok şey götürdü. Bu nedenle Menderes Türel, 2009 Mart ayı seçimlerini kaybetti ve yerine Mustafa Akaydın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildi. Antalyalı tarafından istenmeyen tramvay, maalesef maddi imkânsızlıklar nedeniyle kaldırılamamış ve bir şekilde bazı tadilatlar yapılarak işler hale getirilmiştir. Bu işleme esnasında tramvayı çok az insan kullanıyor ve bana kalırsa tramvay, belediyeye kazanç getireceği yerde zarar getiriyor.
Tramvayın ilginç olan yanı da sinyalizasyon adına, zabıta çalışanlarının görev yapması. Zabıta memurları tramvayın her kavşağında bekleyip, gelen geçen araçları durduruyor ve tramvayın geçişini sağlıyor. Daha sonra yolu trafiğe açıyor. Nerede görülmüştür bu ilkellik? Bu kazalara davetiye çıkarmak değil de nedir? İnsandan sinyalizasyon sistemi mi olur? Yazın Antalya sıcağının altında, kışın soğuğun ve yağmurun altında revamı, bu kişilere bu yapılan görev.
Nasıl araçlar ve yayalar için trafik lambaları varsa, tramvay içinde yapılması gereklidir. Hem güvenli hem de adil. 30 saniye yada daha fazla kırmızı ışıkta bekleyen araç sürücüleri, 30 saniye daha tramvay için beklemek zorunda değildir.
Yine yapılması planlanan bisiklet yolları, acaba tramvaydan arta kalan daracık kaldırımlara mı yapılacak? Eski Lara yoluna zamanında birkaç km bisiklet yolu yapılmış. Onlar da dükkan sahiplerinin levhalarının işgaline uğramış. İnanın bu bisiklet yollarımızda bisiklet kullanmak içler acısı, her seferinde ana caddeye iniyoruz ve levhayı geçince tekrar bisiklet yolumuza devam ediyoruz. Bu arada caddeye indiğimizde karşıdan hızlı gelen araçlara dikkat etmemiz gerekiyor.
Bu ilkellikleri artık toplum olarak bizim ve yerel yönetimlerin görmesi gerekiyor.
Bazı şeylerin düzelmesi için illaki birilerinin ölmesi mi gerekiyor?
Ülkemizde RANTİYECİLİĞE belediyecilik paketlemesi etiketlemesi yapıldığından sorunlar hiç bitmez
Manisa da da aynen 30 yıldır ağaç ve yeşii katleden tek kuruluş belediyedir
Ağustos 9th, 2010 at 19:32