İl ve İlçe Merkezlerine Yeraltı Otoparkı
Türkiye'de son yıllarda araç sayısı hızla artıyor, benzine zam oluyor.Araç sayısı artıyor, trafik kazaları artıyor. Araç sayısı artıyor, garaj ve park sorunu çoğalıyor. Araç sayısı artmaya devam ediyor,vatandaş aracını bir yere park edip resmi dairede işini görür çıkıncaya kadar camına trafik tarafından ceza makbuzu yapıştırılıyor.
Yinede araç sayısı artıyor, bazı yerlerde gereksiz yere cezayazılıyor. Bu konuda düzenli bir inceleme, araştırma yok. Ceza ile bir yerlere varılacağı hesaplanıyor ama olmuyor, resmi dairelerin çoğunluğu kent merkezinde olduğu için araç sahibi de oraya aracı ile gelip işini görmek istiyor. Tedbiri alması gereken devlet mekanizmaları bunun yerine yasaklamayı, karşılığında da ceza kesmeyi reva görüyor. Oysa vatandaşların PTT, vergi dairesi. Vilayet, kaymakamlık, belediye, elektrik idaresi vb.gibi yerlere çoğu zaman devlete olan borcunu yatırmaya geldiğini bildiğim bir çok yerde trafik cezası yediğini yıllardan beri biliyorum.
Bazen yolu kapatmadığı halde trafik polislerinin ceza yazdığını da gördüm, yolun müsait olduğu bir çok yerde de park yasağı levhası o kadar çok ki. Bunları hangi akıllı koyduruyor anlamıyorum, bazen bunu ilgililere sorduğumda içinde mülki amirlik, trafik, belediye vb. Yerlerden iştirak eden komisyon tarafından uygun görüldüğünü söylüyorlar. O zaman daha fazla bozuluyorum, konulan bazı levhaların
ben uygun olmadığını düşünüyorum. Birde bu konunun içinde olan bu kişilerin nasıl yanlış karar alabildiklerine şaşırıyorum. Her neyse, bu tür yanlışlıklar sadece bizde olmuyor deyip teselli buluyorum ama bunların hızla çözümlenmesi gerektiğinide düşünüyorum.
Bana göre çözüm, bütün il ve ilçe meydanlarında bulunan yerlerin 3-4 kat kazılıp zaman varken oldukça geniş ''Yeraltı Otoparkları'' yapılması. İleride meydana gelebilecek sıkışıklığın şimdiden tedbirinin alınması, düşünsenize AB'ne girdiğimizi. Veya bırakın girmeyi, 5-10 yıl sonra gelişen ve araba bolluğu içinde yüzen tedbirsiz Türkiye'nin halini ? O zaman bu işlerin içinden çıkmak için geç kalmış oluruz, bana kalırsa herkes yaşadığı il ve ilçe belediye başkanlarını ve politikacılarını uyarmalıdır. Bunların kararının alınması, gerekli bütçeyi oluşturmak. İşe başlamak ve sonlandırmak nereden baksanız 3-4 yıllık bir iş, ileri görmeyip bu planı uygulamayan il ve ilçeler bana göre ileride çok zorluk
çekecekler.