content

16 Oca

H2N3 Gribiyle İlgili Bomba İddia

Benim bu memlekette yüzlerce enfeksiyon hastalıkları ve onlarca tıp derneğinden beklediğim açıklama ister gülün ister ağlayın Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği‘nden geldi.Aslında grip salgını başını alıp gitmişken grip aşısı üreticilerinin propagandistleri gibi “grip aşısı olunmasını” tavsiye eden, “grip aşılarının yüzde 100  koruyucu olduklarını” iddia eden uzmanların olduğu bir memlekette zaten ne bekleniyordun ki be adam.tAMİFLU 1

Piyasada bulunmadığı ileri sürülen “oseltamivir” etken maddeli ilaç için “İyi ki bulunmuyor da insanların hem parası boşa gitmiyor, hem de faydası olmayan bir ilacın aksi tesirlerinden kurtuluyorlar” diye yazmıştım.

Evet, gribin ilacı yoktur efendim.

Grip için özel durumlar dışında alınacak tüm ilaçlar “beyhudedir.”

Grip hakkındaki açıklamaları için MÜSİAD’ ı  tebrik ediyor, enfeksiyon derneklerine örnek olmasını diliyorum.

Şimdi gelin, Milliyet gazetesinin “H3N2 gribiyle ilgili bomba iddia!” başlıklı haberini okuyalım:

“Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sağlık Sektör Kurulu Başkanı Hüseyin Sarpkaya, son günlerde Türkiye’de sık görülen girip virüsü “H3N2″ üzerinden ciddiye alınmayacak spekülasyonlar yapıldığını belirtti.

Sarpkaya, dünya literatüründe ilacı bulunmayan virüslerin ilaç lobisi üzerinden yazılı ve görsel basına ilaç yokmuş gibi lanse edilerek Sağlık Bakanlığına fiyat arttırılması için baskı yapıldığını kaydetti.

İlaç lobisi baskı yapıyor

Sarpkaya, yaptığı yazılı açıklamada, H3N2 gibi virüslerin özgün bir tedavisinin olmadığını vurguladı.

Son günlerde Türkiye’de sık görülen girip virüsü “H3N2″ üzerinden ciddiye alınmayacak spekülasyonlar yapıldığını savunan Sarpkaya,

“Dünya literatüründe ilacı bulunmayan virüslerin ilaç lobisi üzerinden yazılı ve görsel basına ilaç yokmuş gibi lanse edilerek Sağlık Bakanlığına fiyat arttırılması için baskı yapılmaktadır. Ekonomik anlamda pazarlık yaparak Avrupa ülkelerinin fiyatlarından ortalama ile belirlenen ilaç fiyatları spekülatif haberlerle arttırılmak istenmektedir” görüşünü dile getirdi.

Gribin tedavisi

Bu gribin özgün bir tedavisi olmadığını ifade eden Sarpkaya, şunları kaydetti:

“Hastaların çoğu, 7-10 günde kendiliğinden iyileşir. Hastanın yeterli sıvı alması çok önemlidir. Yüksek ateşi olan çocuklarda (aspirin hariç) ateş düşürücü kullanılabilir. Diğer gribal enfeksiyonlarda olduğu gibi H3N2 virüsüne karşı da antibiyotik kullanılmamalıdır. Antibiyotiğin tedaviye etkisi yoktur.

Sadece komplikasyon gelişirse doktor kontrolünde antibiyotik tedavisi uygulanabilir.

Gribin aktif olduğu dönemde, ortalama 3-5 gün istirahat edilmesi vücudun kendisini hızlı bir şekilde toparlaması için önemlidir. Böylece hastalar hem çabuk iyileşecekler hem de virüsü daha fazla kişiye bulaştırmayacaklardır.”

KAYNAK: http://gundem.milliyet.com.tr/h3n2-gribiyle-ilgili-bomba-iddia-/gundem/detay/1820165/default.htm

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank