Eksik Günlerin SGK’na Bildirimi
Eksik Günlerin SGK’na bildirimi
Sigortalı hizmetlerine ilişkin gün sayıları bölümüne sigortalının o ay içinde ücret aldığı gün sayısı yazılır, tam çalışma halinde gün sayısı 30 gün olarak dikkate alınır. Ay içinde ücretli izin kullananların gün sayısı ile ücretli izin ücret tutarı yazılır. Ay içinde işe giriş ve/veya ayrılış tarihi mevcut ise çalışma gün sayısı ücret alınan gün sayısıdır. Ay içinde işe giriş ve işten çıkış tarihleri ay ve gün olarak yazılır.
Sigortalılar için eksik gün ve kazanç bildirilmesi halinde eksik gün nedeni hanesine aşağıdaki seçeneklerden iki haneli kod yazılacaktır.
01 İstirahat 12 Birden fazla
03 Disiplin cezası 13 Diğer
04 Gözaltına alınma 15 Devamsızlık
05 Tutukluluk 16 Fesih tarihinde çalışmamış
06 Kısmi istihdam 17 Ev hizmetlerinde 30 günden az çalışma
07 Puantaj kayıtları 18 Kısa çalışma ödeneği
08 Grev 19 Ücretsiz doğum izni
09 Lokavt 20 Ücretsiz yol izni
10 Genel hayatı etkileyen olaylar 21 Diğer ücretsiz izin
11 Doğal afet
olarak belirlenmiştir. Kamu işyerleri ile toplu iş sözleşmesi imzalanan işyerleri ise, sigortalıların eksik çalışma nedenlerini aylık prim ve hizmet belgelerinde beyan etmeleri yeterli olup, bu durumu kanıtlayıcı belge ibraz etmeleri zorunlu bulunmamaktadır.
Sigortalıların otuz günden az çalıştığını gösteren bilgi ve belgelerin Kuruma verilmemesi veya verilen bilgi ve belgelerin Kurumca geçerli sayılmaması halinde, otuz günden az bildirilen sürelere ait primler Kurumca re’sen tahakkuk ettirilerek tahsil edilecektir.
***
“İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanlığı”
İş dünyasının en önemli ihtiyaçlarından birisi iş ve sosyal güvenlik alanında uzman personel sağlanmasıdır. İş hukuku, sosyal güvenlik, ücret ve tazminatların vergilendirilmesi, iş sağlığı ve güvenliği ve bordro gibi konularda işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayacak uzman ihtiyacını karşılayacak ve nitelikli personel yetiştirmek için Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde “İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanlığı Sertifika Programı” açıldı.
72 saat sürecek olan uzmanlık İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanlığı Sertifika Programında uzman ve akademisyenler eğitmen olarak katılacak.
Şirketlerin en çok ihtiyaç duyduğu iş hukuku, sosyal güvenlik, insan kaynakları uygulamaları, iş sağlığı ve güvenliği, ücretlerde vergilendirme gibi temel alanları kapsayan program toplam 72 saat sürecek. Program; uygulamaları doğru ve süreklilik arz edecek şekilde hayata geçiren, gerek pratik gerekse teknik bilgi ve alt yapıya sahip, donanımlı İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı yetiştirmeyi hedefliyor.
Programda hedef kitle şirket Üst Düzey Yöneticileri, İnsan Kaynakları Yöneticileri, İnsan Kaynakları Uzmanları,Personel Yöneticileri, Personel Uzmanları, Avukatlar, Sendikacılar, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler, Yeminli Mali Müşavirler, Mali Uzmanlar, Muhasebe Uzmanları, Mali İşler Denetçileri, YMM Denetçileri, Özel ve kamu Sektörü Denetim Elemanları, Sosyal Güvenlik Danışmanları gibi bir mesleği olup iş ve sosyal güvenlik alanında uzmanlaşmak isteyenlere yönelik.