content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

03 Nis

Eğitimde İnovasyon

Bir Değişim Olmalı...

Özgürlük, gelişim, potansiyel, 

Eğitimde inovasyon, eğitim için daha çok para harcamak ya da okullara daha çok teknoloji satın almak değildir.İnovasyon, eğitim ortamlarının bugünün ve geleceğin becerilerilerini kazandırmayı sağlayacak biçimlerde tasarlanması, öğretme-öğrenme sürecinin toplumun ve ekonominin gerçeklikleri ile ilişkilendirilmesi ile ilgilidir.

İnovasyon okulların ve sınıfların çocuklara bilgi yüklenen yerler olması değil, çocukları ve her yaştaki insanların hayal güçlerinin geliştirdikleri yerler olması ile ilgilidir.

Olabilirliklerden birlikler yaptık…

Geleceğin Okulları Nasıl Olmalıdır?

DİJİTAL ÇAĞIN ÇOCUKLARI  4 yaşında okuma yazma öğrenmeli. 1. 2. ve 3. Sınıflar için 1’LER -2’LER - 3’LER evi olmalı.

Okul anlayışı 4. sınıftan itibaren başlamalı.  Bu evde çocuk için doğal ortamlar, uzay ortamı ve tarih yaşatılmalı.

Binanın her katının farklı işlevi olmalı. Bir kat oyun katı, bir kat zekâ oyunları katı, bir kat uygulamalı derslerin yapılacağı katlar olmalı.

Kurtuluş Savaşı’nın Önsözü olan Çanakkale Savaşı çocuklarımıza çok iyi anlatılmalı. Çanakkale gezisi devletin ve okulların politikası olmalıdır.

Japonların, 4 yaşındaki çocukları önce Hiroşima’ya gezi düzenleyerek çocukların anlayacağı dilde Hiroşima’yı anlatmaları ve daha sonra teknolojide gelinen son noktayı teşhir etmeleri kayda değer doğrusu…

Her türlü hava şartlarında dersler dışarıda da yapılabilmeli. Orman projelerine ağırlık verilmeli. Ormanlar korunmalı.  Her bireyin sorumlu olacağı bir ormanı olmalı. Ağaç israfına SON verilmeli!

Yoklamalar elektronik yapılmalı. Ders defterleri ve kazanımlar elektronik ortamda işlenmelidir.

Sıralar elektronik olmalı.   Evde de bağlantı olmalı. Ödevler elektronik ortamda yapılmalı ve kontrol edilebilmeli

Sınıfta bir ekran olmalı, ekran listesinde gelmeyen çocuğa ait ışık yanmalı, çocukla bağlantı kurularak bulunduğu yerden derse katılabilmelidir. Ekranını açmıyorsa yok yazılmalı.

Uygulamalı derslere mutlaka katılmalı.


Diğer derslerde evden katılabilmeli. Yalnız yaşamanın gereklerini de öğrenebilmeli.

(OECD’ye göre, gelişmiş ülkeler arasında okul saatleri en kısa olan ülke Finlandiya.)

Tek sınıf olmalıdır. Öğrencinin tek öğretmeni olmamalı.  Nöbetçi ve sorumlu öğretmen olmalı. Bazı günler eve erken gitmeli evde yalnız yaşamanın gerekliliğini de öğrenmelidir.  Aynı saatte girip çıkmak insan psikolojisi açısından çok yararlı olmadığını düşünüyorum.

Sınıf mevcutları en fazla 12 kişi olmalı. Okulların ev ortamı gibi rahat dekore edilmiş olmalı. Çocuklar sınıf içinde dolaşarak, arkadaşlarından, öğretmen ve ders malzemelerinden bilgiler toplayarak ara sıra da kanepeler üzerinde dinlenebilmeliler. Öğretmenlerine isimleriyle hitap edebilmeli.

Okul kantininde sadece süt, su ve meyve bulundurulmalı

Bazı dersleri farklı yaş grubundaki öğrenciler bir arada işleyerek uyumu öğrenmeliler.

Okuldaki bitkilerin bakımı, kütüphanedeki işler, atık kâğıtların toplanması, akvaryum işleri, mutfak  (yemekhane) yardımı gibi gündelik işleri öğrenciler sırayla yaparak yeterlilikleri geliştirilmelidir.

Çocuklarımız alışveriş merkezlerinden uzak büyütülmelidir. Her çocuğun çocuk yuvasında bir kardeşi olmalı, çok uzaklarda da mutlaka bir mektup elektronik posta arkadaşı olmalı. Günlük veya haftalık görüşmeler yapılarak ülkeler arası kültürleri tanımalarının önemi vurgulanmalıdır

Her çocuk çok küçük yaşlarda gönüllü kuruluşlarla tanıştırılmalı.  Haftada 1 saat mutlaka kuruluş etkinliklerine katılmalıdır.  BİR DİLEK TUT LÖSEV YEŞİLAY GREEENPACE TEMA VAKFI…

Yaratıcılığını ortaya koyacak proje ile ilgili destekler verilmeli. Yetenekleri ile ilgili çalışmalara ağırlık verilmelidir.

Evlerde ailece kitap okuma kültürü geliştirilmeli.

Etiketler : , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank