content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

12 Nis

Öğretmenlerimiz Turzim Elçilerimiz Olsun

Ordu’da turizm çok yönlü konuşuluyor, daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi “TURİZM YÖNETİM KALIBI VE METODOLOJİSİ” çok önemli.

Maalesef kalıp ve yaklaşımda sorun var. Taraflar net değil, görev dağılımı zaten yok, “hangi hedef kitleye neleri ve nasıl sunmalıyız” konusu net değil, çok parçalı ve birbirinden kopuk bir çalışma tarzı var.

İlimiz turizminde çalışılması gereken yüzlerce konu var, bunlar tek tek belirlenerek her birinin nasıl çalışılacağı ile ilgili oluşturulmuş bir eylem planımız ve hazırlığımız yok. Konuyu basın üzerinden götürmeye çalışıyoruz, elbette basınımızın katkısı çok önemli ancak bir yere kadar.

Turizmde hem turist hemde hizmet vericiler olarak insan unsuru en önemli konu. Rehber yoksa turizm olmaz, bizde de hem yerel hemde kokartlı rehber yok malesef.

Rusya krizi turizm sektörünü çok yönlü etkiledi, binlerce işletmemiz yüz binlerce çalışanımız zarar gördü, sadece Antalya’da 2.100 adet beş yıldızlı otel satışa çıkarılmış durumda.

Bugünkü yazımda; uygulaması kolay, insanı hedef alan ve küçük çabalarla büyük kitleleri işin içine katabileceğimiz bir proje önerisiyle eleştirel yaklaştığım sorunun çözümüne yönelik somut bir önerimi paylaşacağım.

Öğretmenlerimiz Turizm Elçilerimiz Olsun

İlimizde ana okulundan liseye, kamu-özel dahil 616 okul, 137.035 öğrenci ve 7.373 öğretmenimiz görev yapmakta. Öğretmenlerimizin 120’si coğrafya ve 232’si ise sosyal bilgiler branşında. (İki branşta toplam 352 öğretmenimiz var ve bu branşlar turizme en yakın meslek gurubu olduğundan seçildi)

İlimizi; Altınordu ve civarı, Fatsa ve arkası, Ünye ve arkası ve Gölköy ve civarı olarak dört coğrafi bölgeye ayırmak mümkün. Projemiz kapsamında her bir bölgemizdeki öğretmenlerimizin 4 bölgeden her birine otobüsle birer gün ziyareti planlanmakta. Her otobüste 40 kişi olduğu düşünülmekte, 352/40 = 9 sefer ve bu branşlarda görev yapan öğretmenimiz olmayan bir o kadar daha okul olduğu düşünülürse toplam 18 sefer olmak üzere dört bölgeye ise 18*4 = 72 sefer etmekte.

Coğrafya ve sosyal bilgiler öğretmeninin olmadığı okullarda okul yönetimince belirlenen bir öğretmenimiz bu turlara katılacak.

Bu gezilerde bolca fotoğraf çekilecek ve ortak bir çalışmayla güzel bir sunum oluşturulacak, dönüldüğünde tüm öğretmenlerimize sunum yapılacak, öğretmenlerimiz de sınıf öğretmeni oldukları sınıflara bu sunumu yapacaklar.

Bu faaliyetler doğrultusunda 7.373 öğretmen ve 137.035 öğrenci olmak üzere toplam 145.000 kişinin, Ordu’nun turizm değerlerine “ziyaret amaçlı gitmek ister” hale gelmeleri sağlanacak.

Öğrencilerimizin, sonrasında aileleriyle birlikte bu 4 günlük geziye çıkmaları sağlanabilirse 1 yıl içinde ilimizde yaşayan nüfusun önemli bir kısmı turizm yapmış olur.

Evet evet, coğrafya, sosyal bilgiler ve kısmen de sınıf öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz gönüllü turizm elçilerimiz olsun.

Yerel turizm olmadan turizm gelişmeyecek,

Beton yapmakla turizmde ayağa kalkılamayacak.

Not: Rakamlar iki yıl öncesine aittir.

 

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank