Çatlak Testi!
Çatlak(lık)ların da işe yaradığı, ona bakarak, çok işlerin başarılı bir şekilde yürütüldüğü günümüzde, başarısını SAĞLAM olmaya değil de, tam aksine ÇATLAKLARA borçlu olduğunu söyleyenlerin sayısı az değil !!
Önce şu küçücük mesaj dolu hikayeye bakalım isterseniz!
Çin´de bir adam, her gün omuzuna aldığı kalın sopanın iki ucuna astığı testilerle dereden su taşırmış evine..
Bu testilerden birinin yan kısmında çatlak varmış… Diğeri ise hiç kusursuz ve çatlaksızmış! Amma Çinli bilinçli olarak ÇATLAK testiyi değiştirmemiş!!
Her seferinde kusursuz olan testi adamın doldurduğu suyun tümünü eve taşır, ulaştırırken; ÇATLAK olanı, eve yarım olarak varırmış. İki sene her gün bu şekilde geçmiş.
Adam her iki testiyi suyla dolduruyor ama evine vardığında sadece 1,5 testi su kalıyormuş...
Tabi ki kusursuz, çatlaksız testi vazifesini mükemmel yaptığı için çok gururlanıyormuş.!
Fakat zavallı ÇATLAK olan kusurlu testi, çok utanıyor, doldurulan suyun sadece yarısını eve ulaştırabildiği için de çok üzülüyormuş.
İki yılın sonunda bir gün, görevini yapamadığını düşünen ÇATLAK testi, ırmak kenarında adama şöyle demiş:
-“Kendimden utanıyorum. Şu yanımdaki çatlak nedeniyle, sular eve gidene kadar akıp gidiyor.. Neden yenisini almıyorsun? Ya da beni neden değiştirmiyorsun?”
Adam gülümseyerek ÇATLAK testiye;
-"Benim tarlam - tapanım yok! Tarla satın alacak, kiralayacak gücüm de yok. Amma sayende çiçek satarak geçimimi sağlıyorum! Göremedin mi? Yolun senin tarafında olan kısmı çiçeklerle dolu. Fakat kusursuz testinin tarafında hiç yok. Senin ÇATLAK olman benim işimi kolaylaştırıyor! Çünkü ben başından beri senin kusurunu, ÇATLAĞINI biliyordum.. Senin tarafına çiçek tohumları ektim.. Ve her gün o yolda ben su taşırken, sen onları suladın.. 2 senedir o güzel çiçekleri toplayıp, masamı süslüyorum. Satıp geçimimi sağlıyorum.. Sen kusursuz olsaydın, o çatlağın olmasaydı evime böyle güzellik ve zarafet veremeyecek, geçim için başka çareler arayacaktım!" diye cevap vermiş.
Sözün Özü!
Yorum sizin. Ancak gerçekten bazı ÇATLAKLAR; hem siyasette, hem meslekte, hem tarlada, tapanda çalışanların işini zaman zaman kolaylaştırmıyor mu? Karşı tarafa kazandırmıyor mu? Onun için ÇATLAKLARI kafaya pek takmamak, onları velinimet bilmek, iki adım daha ileri gitmeyi sağlayan bir unsur olarak görmek lazım...