Bildiklerinizi Unutun, Doymuş Yağlar Tehlikeli Değlimiş!
Hürriyet gazetesinde dünyaca meşhur Dr. Mehmet Öz’ ün “Doymuş yağ kılavuzu” başlıklı yazısı insanların nasıl senelerce “kolesterol yalanları” ile aldatıldığını ispatlıyor.
Ancak gelin görün ki ortada küçük bir “mesele” var:
Günümüzün “televizyon yıldızı” Mehmet Öz de bir zamanlar “kalp-damar cerrahı” ve “kalp damarlarını tıkar diye insanlara senelerce doymuş yağları yasaklayıp margarin ve light ürünler yediren” bir anlayışın önde gelen temsilcilerinden biri değil miydi?
Hastalarına doymuş yağın zerresini bile ağzınıza koymayın demiyorlar mıydı?
“Bildiklerinizi unutun” da ne demek?
Bu işler bu kadar basit mi?
Böyle büyük bir yanlış yapmanın bir faturası yok mu?
Yanlış beslenme tavsiyeleri ve yedikleri endüstri ürünü gıdalar yüzünden kalp krizi, felç geçiren ve ölenlerin hesabını kim verecek peki?
İnsan hiç değilse önce bir “özür diler” ve “Kusura bakmayın, sizleri senelerce bilmeden yanıltmışız, kalp-damar hastalıklarının sebebi doymuş yağlar değilmiş” falan gibisinden bir şeyler söyler.
Gıda endüstrisi ile el ele veren ilaç endüstrisinin ve adamlarının “tüm dünyayı nasıl aldattıklarına” bundan güzel örnek olabilir mi?
Gerçekler kabak gibi hep ortada olmasına rağmen endüstrinin tekerine taş koymama uğruna tüm dünyayı kalp hastası yapan bir ekolün baş rol elemanlarından Dr. Mehmet Öz’ ün “ibretle” okunması gereken yazısı:
Doymuş yağ kılavuzu
Bildiklerinizi unutun: Doymuş yağ anlatıldığı gibi tehlikeli değil!
Doğru tüketildiğinde sağlıklı bir hayatın anahtarı.
Yağ, süt, et, kuruyemiş yiyerek gayet zinde olabilirsiniz.
Ama, neyi, ne kadar yemelisiniz?
Onu sağlığınız için bir tehlike olarak biliyorsunuz.
Ama yapılan yeni araştırmalar doymuş yağların sanıldığı gibi kalp hastalığına yol açmada büyük bir rol oynamadığını öne sürüyor.
Hatta doymuş yağlardan kaçmaya çalışırken, yağ yerine işlenmiş şeker ve karbonhidrata maruz kalarak, damar sağlığımızı daha beter tehlikeye atıyoruz.
Gerçek şu ki ölçülü tüketilen doymuş yağlar aslında kanda HDL yani iyi kolesterol oluşturmaya yardım eder.
Hangi doymuş yağları ne ölçüde tüketebileceğimizi öğrenmek için u bilgilere göz atın.
Devamını okumak için:
http://sosyal.hurriyet.com.tr/Yazar/158/Mehmet-oz/57727/Doymus-yag-kilavuzu