content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

05 Mar

Bambaşka Bir Duygu Dili

Şiir deyince akan sular duruyor benim için... Tüm şiir severler içinde söyle olduğuna inanıyorum.
Şiirde bir iletişim aracı değil mi? Yazanın hislerine tercüman olmakla birlikte, şairin düşüncelerine dinleyenin de fikirlerini katmasını sağlıyor. Türkiye genelinde şair ve yazarları bir arada toplayan, onların anlatmak istediklerini, insanlarla buluşturan dernekler, organize ettikleri şiir şölenleri ile yalnızca bulundukları ilde değil Türkiye genelinde bulunan bütün şair ve yazarları düzenledikleri etkinliklerle bir araya getiriyor kaynaştırıyor. Şairler ve yazarlar arası bir tanışma kaynaşma ve halk kültürünü yaşatma adına gerçekleştirilen faaliyetler, iller arası kültürün tanıtımına ise önemli ölçüde katkı sağlıyor.
Türkiye'nin dört bir yanında hassas duygu insanları şairler ve yazarların sosyal ve kültürel etkinliklere katkısı bu yüzden azımsanamayacak ölçüde.
Onlar halk kültürünün yaşatılması gelecek nesillere örnek olması adına maddiyat gözetmeksizin bir anlamda da elçilik görevi üstleniyorlar.
Duyguların dili şiir, kimi zaman şairinin dilinde,kaleminde, kimi zaman bir ozanın sazında sözünde, kimi zaman da dinleyenin gözünde farklı anlamlar kazanıyor.
Yozgat'ta da bir yıldır faaliyette bulunan Şairler ve Yazarlar Birliği Türkiye geneli programları da takip ederek hem Yozgat kültürünü farklı illerde tanıtıyor hemde farklı illerin kültürünü ile taşıyor.
Birlik başkanı aynı zamanda gazetemiz köşe yazarlarından Ahmet Sargın dün bazı yönetim kurulu üyeleri şair ve yazarlarla birlikte Vali Amir Çiçek' i makamında ziyaret etti.
Vali Çiçek'e gerçekleştirilen nezaket ziyaretinde derneklerini tanıtan ve faaliyetlerini anlatan Sargın, İlin kültürünün yaşatılması adına gerçekleştirdikleri etkinliklerine destek istedi.
Yozgat'ta yeni göreve başlayan ve henüz ili tüm yönleriyle tanımaya çalışan yeni valimiz Sayın Amir Çiçek, Yozgat'ın şairleri ve yazarları ile ilgili bilgi edindiğini, methiyelerini duyduğunu; ancak bir dernek kurduklarını ise ziyaretle öğrendiğini söyledi.
Şiire ilgisinin nasıl olduğunu merak ettiğimiz vali Çiçek, meğer tam bir şiir severmiş. Konusu ne olursa olsun şiiri çok sevdiğini çok fazla seçici olmadığını söyledi.
Ben pür dikkat Vali Çiçek'in ağzından şiirle ilgili nasıl yorumlar çıkacağını merak ederken, duyduklarım birlik üyelerinden çok şiire gönül veren bir şiir sever olarak beni memnun etti.
Şiir sever bir valimiz olduğuna çocuklar gibi sevindim desem yeridir.
Evet Vali Çiçek'e hoş geldiniz hayırlı olsun dileklerini Şair Osman Yüksel bir şiirinde şu dizelerle dile getirdi; 'Bu derneği yeni açtık, Bütçe bomboş yoktur harçlık Mekansısız biz bu kışlık Sayın valim hoş geldiniz' Şairlerin ziyaretinde istek ve temennileri yine şiirle böyle dile geldi.
Vali Çiçek sık sık şiir dinletileri düzenlenerek ilin sosyal ve kütürel etkinliklerine katkı sağlanmasını beklediğini ve yanlarında olduğunu söyledi.
Şiire gönül veren şiir severim diyorum da; hani ne yapıyorsun denilebilir elbet bu konuda. Yoğun geçen mesaide açıkçası zaman ayırmak biraz güç benim için.
Şairler ve Yazarlar Birliği Başkanı Ahmet Sargın hocam da bundan dertli. Benim düzenlenen şiir etkinliklerine şiir yorumları ile katılarak katkıda bulunmam gerektiğini her fırsata dile getiriyor. Bende il merkezinde olursa elbet kaçırmam diyorum. Şiir gerçekten bambaşka bir duygu dili.
Sayın Valimiz Amir Çiçek'i de düzenlenecek olan şiir etkinliklerinde sanırım hep göreceğiz. Teşekkürler sayın valim....

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank