Ankara’dan ‘Anayurt’ Gazetesi
Gazetelerimizin sayfalarındaki gezintilerimizle gördüklerimiz, genel bir değerlendirmeyle, gazetelerimiz hakkında vermeye çalıştığımız bilgilerimiz. Merkezi Ankara’da bulunan ulusal bir gazetemiz, Anayurt.
Günlük olarak 16 büyük sayfayla yayınlanıyor. Masamızda, 7 bin 133, 34, 35 ve 7 bin 136. sayıları bulunan Anayurt Gazetesinin kimliğine bakıyoruz. Gördüklerimiz:
İmtiyaz Sahibi: Peyman Alan, Genel Yayın Yönetmeni: Naci Alan, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Saniye Doğukan, Haber Müdürü: A. Cevat Uğraş, Satış Müdürü: Hakan Bingül, Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü: Murat Kocakök, Kültür ve Sanat Danışmanı: Prof. Dr. İsa Kayacan, Editör: Mihriban Başlı, Özgür Güvenç, Aykut Örenli, Feride Serveroğlu, Görsel Yönetmenler: Sibel Aktaş, Halil Aldemir, Hasan Uygun, Seher Kaya, Dağıtım Sorumluları: Nihat Ünal, Erdoğan Akgün, İstanbul Temsilcisi: Attila Güvenç, Mersin-Adana Temsilcisi: Fuat Yıldırım. Tlf: 0312 425 23 71.
ayfalarının ayrı ayrı düzenlemeler ve haber konularına göre bir şekillendirmeyle, okurlarının karşısına çıkarılan Anayurt Gazetesinde, makale yazarlarının sayısı bir hayli fazla. Masamda bulunan 4 ayrı sayıda imzaları bulunan makale yazarlarının sıralanışını şöyle bir tablo üzerinde görmekteyiz:
Orhan Selen, Muhsin Akıl, M.Yahya Efe, Hamdi Yılmaz, Mustafa Nevruz Sınacı, Ali Coşkun, Ahmet Yalvaç, İsa Kayacan, Murat Polat, Güran Tatlıoğlu, M.Arif Demirer, Feyzullah Aydaş, Mustafa Balkız, Günseli Rumelioğlu, Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu, Oktay Taş, Cemal Çalışkan, Hüseyin Hakkı Kahveci, Kasım Alper Özdemir, Nusret Kebapçı, Yrd. Doç. Dr. Latif Onur Uğur, Osman Baş, Yaşar Can. Şimdi bu makale yazarlarının bazılarının makalelerinden bir kaçar cümle nakletmek istiyorum efendim:
1.Aydınlanma çağını ıskalamış bir toplum olarak, ışığa daha çok yaklaşmaya çalışmamız gerekirken, sokaklarda serüven arıyoruz (Orhan Selen)
2. Gazetecilik galiba dürüstçe yapılmasına imkan olmayan bir meslek. Çünkü birbirine zıt işlerin aynı anda icra edilmeleri gerekiyor (Hamdi Yılmaz)
3. Türkiye’nin bundan 50 yıl öncesi ahlaki yapısı ile bugünkü ahlaki yapısı arasındaki korkunç farkın bütün çıplaklığıyla ortaya çıkartılması gerek (Muhsin Akıl)
4. “Milli Görüş” ve “Adil Düzen” diye yola çıktılar. 10 yıllık medar-ı iktidarları sonunda geldikleri noktaya bakın (Mustafa Nevruz Sınacı)
5. 1922 yılı Kasım ayında Ankara’ya gelen Said Nursi, milletvekillerinin düzenli olarak beş vakit namaz kıldıklarını görüyor kızıyor ve bir matbaada Beyanname bastırıp Meclis’te dağıttırıyor. (M.Arif Demirer)
6. Bu iş, bölücü örgütün uluslar arası destek aldığını silah ve stratejik destek aldığının açık bir göstergesi (Oktay Taş)
7. İletişimde kişinin konuşma biçimi, seçtiği sözcükleri, ses tonu, beden duruşu, jest ve minikler önemlidir (Osman Baş).
GÜNÜN SÖZLERİ:
1. Kendin pahasına olduktan sonra, tüm dünyayı kazansan eline ne geçer? (Sokrates)
2. Başarısızlığınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır (Emerson)
3. Mutluluk maddi sevinçlerden ibaret olsaydı, çayıra koşan öküzleri mutlu saymak gerekirdi (Heracletius)
4. Size öyle bir vatan aldım ki; ebediyen sizin olacaktır (Alp Arslan)