Anadolu Otizm Vakfı (II)
Daha önceki yazımda, Anadolu Otizm Vakfı’nı kurma çalışmaları ve amaçlarımız ile ilgili bilgiler sunmuştum. Rabbime sonsuz şükürler olsun, gelişmeler tahminlerimizin çok üzerinde bir hızla cereyan etmektedir. Tüm kurumlar ve kişiler, her türlü desteği vermektedirler. 1-Sn. Binali Yıldırım’a, Sn. Fatma Şahin'e, Sn. İzmir Valisi’ne ve Büyükşehir Belediye Başkanına, İl Özel İdaresi Genel Sekteri İrfan İçöz’e Vakıflar Bölge ve Milli Eğitim müdürlerimize, özellikle ve başta (Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni) (değerli kardeşim) Şebnem Bursalı olmak üzere tüm medya mensuplarına ve şu ana kadar maddi-manevi destek veren herkese; sonsuz teşekkür ve minnetlerimi sunuyorum. Ege-Tv başta olmak üzere, görsel medyaya da ayrıca teşekkür ediyorum. Vakfın kuruluş işlemlerini tamamladık
İlk genel kurulu yaptık. Şimdi, -Kamu Yararına Vakıf haline gelmek için de hızla gayret gösteriyoruz. Bu konuda,Yeni Asır Gazetesi'nce organize edilen tavla turnuvası, bize büyük bir katkı sağladı (Yaklaşık 400 bin TL'lik bir tutar taahhüt edildi.) Başta, Ellişer bin TL veren Sn. Mesut Sancak/Hüseyin Özdilek ve Rıza Akça olmak üzere, tüm yardımseverlere minnettarız. -Nasipse; Sn.Binali Yıldırım’ın da katılması ile, 17 Mayıs günü, 13:00'de Kaya Otel'de ayrı bir yardıma davet toplantısı düzenleyeceğiz. Hayırseverlere hedeflerimizi anlatacağız. 2-Kısmet olursa, Eylül ayında, okul öncesi eğitim ve tedavi hizmetini vermeyi hedefliyoruz. Şüphesiz, başlangıçta az çocukla işe girişeceğiz. Ancak, hedefimiz, İzmir ve Ege’deki tüm otistik çocuklara (ilgili bakanlıkların ve kamu kuruluşlarının da desteği ile) ulaşmaktır.
Bir iki yıl içinde, sistemi oturtarak, tüm diğer illere de, örnek bir yapı oluşturmayı ve eğitim vermeye başlamayı hedeflemekteyiz. Bu konularda; Eskişehir-Anadolu Üniversitesi Rektörü ve İstanbul’daki Tohum Vakfı, bize destek olacaktır. -2013'te ilköğretim hizmeti vermeyi planlıyoruz. Bunu takiben de, yaklaşık 600 evladımıza, her türlü hizmeti ve eğitimi verebilecek bir kampüsü düşünüyoruz. (Yaklaşık 2,5-3 Milyon TL harcama ile) -Nihai safhada da, otistik evlatlarımızın ve ailelerinin birlikte yaşayabileceği; “Yaşam Köyleri’ni hayal etmekteyiz. “Niyet Hayır. Akibet Hayır” inancına sahip olarak, bu amaçlarımıza ulaşacağımız konusunda, tereddütümüz yoktur. Hayırseverlere ve kamu birimlerine güveniyoruz. (Nitekim, KİTVAK’ı da kurarken, mütevazi imkanlar sözkonusu idi. Çok şükür bugün, hasta yakınlarını himaye eden birimleri hızla gerçekleştirmektedir. Bornova kampüsündeki bina hizmete açılmıştır. Şimdi de, Balçova’da 9 Eylül Üniversitesi kampüsünde inşaata başlanmıştır.) 3-OTİZM bugüne kadar, pek fazla gündeme gelmemiştir. Halkımız, yeni yeni aydınlanmaya başlamıştır.
Şüphesiz, vakfımızın kuruluşunun da, buna ciddi katkısı olmuştur. En azından, halkımız, ciddi bir eğitim ve tedavi süreci sonunda, çok ciddi oranlarda, iyileşmenin mümkün olduğunu öğrenmektedir. Çok sayıda, başarılı örnekleri tanımaktadır. Bu evlatlarımızın, kendi ayakları üzerinde durabilecek hale geldiğini görmektedir. Şüphesiz, bu gelişmede, medyanın payı çok büyüktür. İzmir medyası, bu konuda öncülük yapmaktadır. Ümit ederim ki, başta TRT olmak üzere, İstanbul medyası da, konuya sahip çıkar. Halkımızı şuurlandırır. Yardım heveslerini de kamçılar. Bunun önemini, büyük bir insanlık görevi olduğunu, kendimizin ve yakınlarımızın sağlıklı olmasına karşı bir şükür borcu olduğunu, zihinlere yerleştirir.
Ben çok iyimserim. Zira, halkımızın yardımseverliğinin yakın şahidiyim. Bu sayede binlerce öğrenciye burs verdik. Onbinlerce muhtacı doyurduk, giydirdik hatta, diğer bölgelere ve ülkelere bile destek olduk. Hayır için harcanan, zenginliği azaltmaz. Kat kat fazlası ile geri döner.