content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

01 Eki

Kitaplığınızda Bomba Var..

Merhaba okurlar, muhterem cemaat, muhterem cemaat!

Evinizdeki, caminizdeki kitapların şerlilerini tanıyor musunuz?

Bence en sakıncalı neşriyat, İhlâs Yayınlarının Saadeti Ebediye kitabıdır.

Eski baskılarının yazarı Hüseyin Hilmi Işık, Işık Kitabevi baskısı

Yeni baskıları noktası virgülüne kadar aynı kitap olmasına rağmen yazar ismi, M. Sıdık Gümüş olarak değiştirilmiş. İhlâs Holding Yayınları olarak basılmakta.. TGRT Radyo yarışmalarında bolca hediye edilmesi, terminal büfelerinde ucuz satılması gibi okuyucuyla buluşturulan bu kalın kitap birçok evde mevcut…

Tasavvufun her türlü şirkini kitabın muhteviyatında tavsiye edilir olarak bulmak mümkün, ayrıca bidat olan ameller şiddetle tavsiye edilmekte. Her ne kadar Ehl-i Sünnet itikadını sözde savunsa da bu savunma bir ismin arkasına gizlenerek farklı emelleri gerçekleştirme gayesini hatıra getirmektedir. Çünkü Ehl-i Sünnet’in büyük imamlarından, İmam Ebu Hanife, İmam Şafi, İmam Malik ve İmam Ahmed gibi büyük âlimlerin ve Muhaddis muhakkik âlimlerin (Allah hepsinden razı olsun) hiçbirinin iddia etmediği ve şiddetle sakındığı tehlikeli inanç ve davranışlar bu kitapta öğütlenmekte, Ehl-i Sünnet’in büyük imamları ve mücahit âlimler hakkında –kitabın isimler fihristinde- kötüleyici, tiksindirici, tekfir edici ithamlara yer verilmektedir..

İhlâs Yayınlarının Evliyalar Ansiklopedisi

Bu kitabın içerisinde Her nerede dikili bir taş, türbe bulursa bir evliya adıyla anıldığını görebilirsiniz. Hatta bunlar içerisinde nerede doğduğu nerede yaşadığı hangi tarihlerde yaşadığı dahi bilinmeyen falanca baba ismiyle veliler bile vardır. Her isme keramet, mersiye düzmeyi iyi bilen ölü ağıtçısı varî şiirler de cabası. Bu şiirlerin bile birçoğunda şirk terennüm edilmekte. Bu kitabı inceleyen biri olarak bence şirkin ağa babası denilebilecek bir kültür hizmetine imza atılmıştır.

HAKİKAT KİTABEVİ/YAYINEVİ/NEŞRİYAT

Hakikat Neşriyatın ucuz beyaz kitapları da tasavvuf şirkini yayması noktasından ve birçok bidatle İslam’ın saf itikat ve salih amellerini karıştırması açısından bence çok tehlikeli.

Kucağında Şeyhi Ömer Öngüt’ün kitaplarını taşıyan garibanlara da Allah hidayet etsin. İslam dininin nasıl tahrif edildiğini en bariz örnekleriyle bu kitaplarda bulabilirsiniz. Adam insanları saptırmak için uydurma hadisleri toplayan kitapları utanmadan kaynak göstererek sahih hadismiş gibi uydurmaları naklediyor. Örneğin bir kitabının başında "Sıkıştığınız zaman kabir ehlinden yardım isteyin" uydurmasını hadis diye naklediyor. Kaynak Keşfu'l Hafâ (İmam Aclunî'nin te'lif ettiği bu eserin gayesi, halk arasında hadis diye dolaşan uydurma sözleri toplamak ve müminleri bu sözlere inanmasınlar diye uyarmak.) Gel gör ki bu uyarmak için toplanan bu sözleri birileri sahihmiş gibi delil olarak kitaplarında yayınlıyor. Allah resulü "Kim benim söylemediğim bir sözü bana isnat ederse cehennemdeki yerine hazırlansın" buyurmuştur. Bunlar da hazırlıklarını odun toplamaya devam ederek yapıyorlar. Allah onlara layık olduklarıyla muamele etsin.

Muvahhit Müslümanları, Tevhit Ehl-i imamları Ebu Hanife gibi inanan, Şafii gibi inanan müminleri, basit akıllı Vahhabi gibi ithamlarla kötüleyen bu grubun birçok çalışması da bence çok tehlikeli, tevhit ehli, imanını muhafaza sadedinde, camilerimize kadar sirayet edebilmiş bu yayınlardan uzak durmalı.

MUHYİDDİN-İ A'RABÎ'NİN FÜSUS’UL HİKEM (HİKMETLİ SÖZLER)

Kendisinin rüyasında peygamberi gördüğünü, halkın dinini öğrenmesi için bir kitap yazmasını söylediğini anlatarak bu kitabın yazılış gayesini peygambere dayandıran bu sapık herif, ilerleyen sayfalarda "bu kitap basit halkın anlayabileceği bir kitap değildir" diyerek hezeyanlarını kavramakta zorlanan kimselerin "galiba ben basit akıllı halkım" diyerek kendini ahmak, yazarı âlim sansın diye çizdiği bir taktiktir..

Kitap baştan sona şirk doludur.

Adını evliya listesinin başına koydurtan bu mülhit Ehl-i Sünnet âlimlerince tekfir edilmesine ve -kitapta yazıldığı üzere- bir rivayete göre bu tür şirklerinden dolayı halife tarafından müşrik olarak idam edilmesine rağmen, tasavvufçuların baş tacıdır, çünkü aynı yolun yolcusudurlar.

Kitapta neler yok neler...

“Bazen ben Allah’a ibadet ederim, bazen Allah bana” diyen sapık bu heriftir.

“Ben Allah’a iman ettim de O kıymet kazandı ben ona inanmasam onun ne kıymeti olurdu ki” diyen bu herif.

“Hiçbir puta tapıcı yoktur ki cennete girmesin” (hepsi cennete girer) diyen bu. Bakın nasıl izah ediyor: “Bir sanatı öven onun sanatkârını övmüş olur, her şeyin sanatı da Allaha ait olduğuna göre putu öven Allah’ı övmüş olur, dolayısıyla cennete girer” diyen bu.

Burada şunu bir düşünmek gerek “Şayet putperestlerde cennete girecekse Kur'an’ın müşrik dediği kimdir, tüm müşrikler pisliktir ve cehennemliktir diye kime bu sıfatlar verilmiştir?

Ayrı bir dinin (tasavvuf) kurucularından olan Muhyiddin-i A'rabi'nin bütün kitapları sakıncalıdır. Örnek olarak zikrettiğimiz Füsus’ul Hikem’de bulunan herzeler saydıklarımızla sınırlı değildir. Kitap MEB Yayınlarından Türkçe olarak yayınlanmıştır.(İstanbul 1992 Çeviren Nuri GENÇOSMAN)

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

17 Kere Cevaplanmış to “Kitaplığınızda Bomba Var..”

  1. 1
    ertan yormaz Says:

    ya arkadasım sen ne demek istediğini bile adam akıllı dile getirememişsin Muhyiddini İbni arabi Hazretleri naz makamındaki evliyalardan büyük b,r evliyadır.diğer kitaplar hakkındaki düşüncelerine okey diyebiliriz. ama İbni Arabiye sen kimsinde dil uzatıyorsun kendine gel..

  2. 2
    güngör Says:

    ben dinimizin en güzel kur-an dan öğrenileceğine inanıyorum.Bu yüzden herzaman kur-an okumaya gayret ediyorum. Sizin sakıncalı bulduğunuz bazı kitapları yıllar önce ilk okuduğumda çok sinirlenmiştim saçma sapapan şeyler demiştim birçok büyüğüm bana kızdı. kur-an dan herşeyi öğrenemiyeceğimizi daha iyi bilenleri dikkate almamız gerektiğini söylediler yıllarca. Hala tarikatlara katılmak için insanları aynı sözlerle kandırmaya çalışan birçok insan var. Acaba kendileri biliyormu dahil oldukları yerin gerçek terikat olmadığını. Günümüzde gerçek anlamda tarikat kalmadığını.en iyisinin bile bir şekilde fethullah la bağlantılı olduğunu. Belki kendilerine şeyh diyenler biliyordur gerçeği ama etrafında yer alanların bilmediğine eminim. Milyonlarca insanı binbir yalanla kandırıyorlar. Aslında bunlarla ilgili konuşulacak pek çok şey var ama eminim siz zaten biliyorsunuzdur. Ben inanan iman eden bir insan olarak kendimce görevimi yerine getirmeye çalışıyorum ve ulaşabildiğim herkese Kur-anı rehber edinmesini tavsiye ediyorum. İllede başka kitaplar okuyorlarsada okuduklarını kur-an süzgecinden geşirmelerini tavsiye ediyorum.Yaşadıklarımdan çok iyi biliyorumki sürekli kur-an okuyan anlamaya çalışan bir insan farklı kaynaklardan aldığı bilgilerin bidatmı hurafemı gerçekmi olduğunu kolaylıkla anlayabilir. ALLAHA ŞÜKÜRLER OLSUN BEN ÖYLE YAPIYORUM.

  3. 3
    Hikmat Ulupınar Says:

    Dinimiz hakkında doğru bilgiler veren yayınlara her zaman ihtiyacımız var.İnsanları yanlış bilgilerle donatmayı isteyen bu kişilerin yaptıkları günah değilmidir?
    Sayın yazarın uyarıları için çok teşekkürler.

  4. 4
    Hasan Kılınç Says:

    Güzel bir yazı, ama eksik.
    Kürt Said'in (Said-i Nursi) kitaplarını da listeye almak lazım.
    Ne yazık ki, birçok Türk de bu bölücü Kürtçünün ardından gidip farkında olmadan Türkiye'ye ve Türklüğe zarar vermektedir.
    Kürt Said'in laytı olan Fethullah Gülen de mutlaka listede yer almalıdır.
    Allah insanları akılları ve bilgileri nisbetinde sorumlu tutmuştur. Kuran'ı okuyan kendi nisbetinde yararlanır ve sorumlu olur.
    Akıl sahipleri için gerçek kılavuz Kuran'dır.

  5. 5
    camoka Says:

    yaı çok eksik tamam bunlar sakıncalı olabilir sağlam kitaplar hakkında bilgi verilmedi

  6. 6
    Kaya Can Says:

    Hasan Kılınç gibi yorumcularınızda bu listeye eklenmeli, işi ayrılıkçılığa çanak tutmak olun bu tür zevat dini islam'a zarardır, devlete ihanettir.

  7. 7
    Kaya Can Says:

    BURADA İNCE BİR NOKTA VAR.

    Şöyle ki, yazar sanki bence çok kişi tarafından bilinen IŞIKÇILAR cemaatinin bozukluğundan yola çıkarak MUHYİDDİN-İ A’RABÎ üzerinden Nur Cemaatlerini ve Fettullah Gülen sevenlerini kötülemeye çalışmaktadır. Zaten yazının sonrasında gelen okuyucu yorumuda yazarla paralel hareket ederek yazarı doğrulamaya çalışarak okuyucuları yanlışa sevk etmekteler.

    Eğer yazar samimi olsaydı MUHYİDDİN-İ A’RABÎ hakkında dayanak uydurmaya çalıştığı sözlerin orjinal halinide yazarak ilgili kitabın sayfa numarasınıda belirterek okuyucularının yazısının teyidini kolaylaştırmaya çalışırdı.

    VE unutmayınız ki bir cümle tek başına çoğu zaman asıl hükmü anlatmaz, hangi paragrafta ve gerekirse daha fazlasında konu anlaşılabilir. Örnek verecek olursak Hallac Mansur "Enel Hak" yani "Ben Allah'ım" dediği için öldürülmüştür. Ama öldürenler sözün hikmetini bilseydi Hallac Mansur'u baş tacı ederlerdi. Benzer şekilde bir örnekte Kur-an'da "Namaz kılmayınız" der. Yazar gibi yapıp bu cümleyi tek başına bırakırsak millet ne anlar.

  8. 8
    Abdullah Says:

    Allah cümlemize hidayet etsin.

  9. 9
    Haber Onay Says:

    Arkadaşlar,
    lütfen kimse putuna dokundurmazken er gün dine imana küfrediliyor.Kimsenin gıkı çıkmıyor.Ne zaman birilerinin değerleri eleştiriliyorsa veya söz söyleniyorsa basılıyor yaygaraya.İbni Arabi.vs. kim kimse herkesin hesabı Allah'a aittir.Bizi ilgilendiren Allah ve Rasulne ait hayat tarzımızdaki yozlaşmalardır.Onlardan olmuşuz,onlarla olmuşuz ama ALlah2a dönüp O'na Ait olmamıısak ne önemi var.aygamberi sevmezsek öz canımızdan ne anlamı var.Birbirimize duaetmezsek ne kardeşliğimiz var?
    Beni terket,O'na yönel diyen mi var?

  10. 10
    halis Says:

    Kerameti kendinden menkul yazar .. sayet ehli sunnet itikadindaysa bu sekilde yazmasi veya konusmasi mumkun degil cunki islam alimlerine ve evliyalara wahhabi sirretligiyle dil uzatiyor ismini surdan burdan almis guya hakikat yayini yapan omer ongut gibi sicilli onun bunun kullandigi kuklalarla yine ehli sunnete camur atan gizli gorevlerin gizli eli yazar sapla sekeri de karistirip yine muminlere hakaret ediyor kendi kontrollerineki binlerce sapik dinsiz mezhepsiz reformist bahai, mason moon ve benzerleri gibi cirkef yuvalarina hizmeti kendisine vazife edinmis iftiralar savuruyor yaziklar olsun..
    halis

  11. 11
    emin ayhan akyüz Says:

    öncelikle bu çalışmayı yapan kardeşimden Allah[cc]razı olsun
    sahte şeyh istanbuli efendi ve avanesinin yıllar önce kurduğu bir menfaat gurubudur ışıkçılar
    imamhatipli kardeşlerimizi uzunyıllar uyutmuşlar Allah[cc]rızası için!!! o kalitesiz adi mallarını pazarlatmişlardır
    bunların uzantıları islami sitelerde koza halindedir gizlenmişlerdir arasıra luzumunda kendilerini belli ederler
    ben islami sitelerde yazılar yayınlamaktayım
    şu anda bu sitelerin en büyüklerinden ikisi onların işgali altındadır kümelenmişlerdir
    bunun mücadelesini yaptığım ve boşken alıp gece gündüz demeden doldurduğum bir siteyi bunlar yüzünden terkettim
    milli görüş formundada çok sevilen bir abla!!!önce bize teklifte bulundu hakikat yayınevi eserleri için karşı çıkınca gizlenenler ortaya cıktı cemaatimizden bildiğimiz adamlar ve hatunlar sitede sahte şeyh istanbuli efendinin icazetini yayınladılar
    bu blog veya siteden ilk yazı alışım
    bu fitnenin önlenmesine yönelik çalışmadır çok iyi değerlendiriniz
    unutmayınki bunlar gerek cemaatlerde gerek sitelerde gizlenmişler zehirlemeye devam etmektedirler
    burada bir kardeşimizin yorumuna katılmak mümkün değil
    bediüzzaman hazretleri için kullanılan tabirler hoş değil ve onun devamı olduğunu iddia ettiği fethullah gülen hocaefendinin
    eğer onları takip edenler verdiklerini istedikleri gibi almışlarsa onların kabahati yoktur ve bunlarla aynı kefeyede koymanın alemi yoktur
    kısaca hüseyin hilmi ışık namı diğer istanbuli efendi ve damadı enver ören ve torunu zampara mücahid ören halkımızın sırtında onun kanıyla beslenen bir asalaktır
    bunların basındaki uzantısı türkiye gazetesinin yazarı m.a.d dir
    tv deradyoda çıkan kerameti kendinden menkul osman ünlüdür
    yorum yazacak arkadaşlar ilimlerinin yetmeyeceği konulara sadece yazmak veya itham için girmesinler vebal altında kalırlar
    ama faizci dolandırıcı ve islamı yozlaştırıcı bu gurubu ifşa etmek islam camiasına hizmettir
    selam ve dua ile

  12. 12
    Erkan Says:

    Şuradaki yorumları okuyorum. Adama katılıp katılmama konusuna girmiyorum da, Hiç kimse Peygambe ve Kur'an ı söylemiyor da .... Fettullah'ı veya Saidi Nursi yi savunuyor. ARkadaşım sizin savunduğunuz bu zatlar kimi örnek almış Peygamberi mi değil mi. Eğer Peygamberi ise aslı varken ben bu adamların niye peşinden koşayım bana Peygamberi daha mı iyi anlatacaklar. Anlatabilecek olan adam önce ABD'nin eteklerinden çıkar ki ona inanalım Yoksa Lawrence da Araplara göre müthiş bir imam ve Müslümandı...

  13. 13
    Erkan Says:

    Yukarıdaki sözüm Saidi Nursi için geçerli değildir. Onu tanımıyorum ama sanki iyi biri gibi içime doğuyor . Fakat gene de Peygamberim ve onun hayatından örnekler almak varken diğerleri boşuna tezinin savunuyorum.

  14. 14
    emin ayhan akyüz Says:

    hayır sana katılmak mümkün değil mürşidi olmayanın mürşidi şeytandır
    bu yol çileli bu yol uzun yardımsız hedefe ulaşılamaz
    kimsenin edile-i şeriyeye bir şey değidi yok
    analama sınırlıdır nasibin kadardır kalb gözünün açıklığını gerektirir
    senin kur'an dan anladığın meal babındadır
    o zaman Hz. Ali efendimizin fatiha suresi hakkında 40 deve yükü kıtap yazabilirim sözü önüne gelir
    haddiimizi bilelim mübareklere karşı saygılı olalım bunada mecburuz
    alimler peygamberlerin varisidir
    şaksıma ismailağa cemaatindenim nur cemaatindende ihvanlık dışında ilgim yok
    ama en az onlar kadar bediüzzamana saygım ve sevgim vardır
    konuya ilmi olarak bakıyorsan öyle aç tartışalım

  15. 15
    hidayet Says:

    Bu arkadas kendisini galiba tekfir ettigi insanlardan hem ilim hem itikat hem de amelyönünden daha yukarilarda görüyor ki, kendi ifadesiyle herzelerde bulunuyor.Maalesef günümüzde birakin insanlara faydali eserler sunmayi,kitap okumayi bile bilmeyenler,aynen simdi oldugu gibi Islam büyüklerine dil uzatirlar.Neden mi?Abileri talimat vermistir de ondan.Yazik.

  16. 16
    arif avşar Says:

    konu ve yorumları bir bütün olarak ele alırsak
    kaya can söz söylemiş güzel eylemiş.

  17. 17
    emin ayhan akyüz Says:

    hayır kaya canla ilgili düşüncelerinizede ifade ettiğiniz muhiddin-i arabi hazretlerinin ilişkilendirilmesinede katılmıyorum
    ışıkçı menfaat gurubu hakkında söylenenlerin eksiği vardır fazlası yoktur yıllardır inanan kisiler üzerinde bir tufeyli bir asalaktırlar halkın kanını emmişlerdir
    sahte şeyhleri istanbuli efendiyi!!! islam alimleriyle karıştırmayın mukayese etmeyin dahada ötesi ilminizin yetmediği noktalarda yorumda bulunmayın



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank